Deze app leert je hoe mensen met beperking telefoons ervaren

Deze app leert je hoe mensen met beperking telefoons ervaren

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De app 'Denken in Beperkingen' wil appontwikkelaars leren hoe je apps het beste ontwikkelt met aangepaste toegankelijkheidsfuncties voor gebruikers met een beperking. De app is afkomstige van de Nederlandse ontwikkelaar Brthrs.

Denken in Beperkingen

Het Nederlandse Brthrs is een expert in het ontwikkelen van digitale toepassingen voor mensen met een beperking. Nu heeft het bedrijf ook een app uitgebracht die andere appbouwers moet ondersteunen, en heen helpt om te denken in beperkingen.

Nu houden veel app- en websitebouwers soms wel rekening met richtlijnen om hun content toegankelijk te maken, maar daarom begrijpen ze nog niet wat er speelt bij hun doelpubliek. Denken in Beperkingen toont per beperking de do's en don't's rond de toegankelijkheid op handige infokaarten. Zo leer je je echt verplaatsen in mensen met een beperking. De app maakt onder meer een onderscheid tussen fysieke beperkingen, spraakbesprekingen, visuele beperkingen en en auditieve beperkingen.

Deze app leert je hoe mensen met beperking telefoons ervaren

Digitale toegankelijkheid

Toch gaat de app nog verder, want je kan achteraf je kennis ook testen in korte quizjes. Zo weet je ook zeker dat je alle kennis uit de app in je langetermijngeheugen opslaat. Daarnaast kan de app elke week een nieuwe pushnotificatie sturen met daarin een nuttig weetje omtrent digitale toegankelijkheid.

Gerelateerde artikelen

Brthrs oordeelt dat er niet getwijfeld wordt over het belang van een rolstoeltoilet in openbare gelegenheden, maar dat er veel minder aandacht is voor de toegankelijkheid van apps en websites. Ga jij de app gebruiken? Ben jij iemand met een beperking en stoor jij je soms aan de manier waarop websites of apps niet geoptimaliseerd zijn als het om toegankelijkheid gaat? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Denken In Beperkingen

Denken In Beperkingen

Het Nederlandse Brthrs is een expert in het ontwikkelen van digitale toepassingen voor mensen met een beperking. Nu heeft het bedrijf ook een app uitgebracht die and ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk