Verlaag de resolutie op je telefoon en verleng je accuduur met deze app

Verlaag de resolutie op je telefoon en verleng je accuduur met deze app

Purr is een nieuwe app waarmee je de resolutie op je telefoon kan aanpassen. Met een lagere resolutie heeft je telefoon een lager verbruik en kan je langer mee met je accu.

Resolutie wijzigen

Verschillende smartphones komen al met de mogelijkheid om je resolutie te verlagen, maar op heel wat toestellen kan dat nog niet. De Purr-app is een tool waarmee je op elke telefoon een lagere resolutie kan gebruiken. Het handige is dat deze nieuwe app een methode gebruikt waarvoor root-toegang geen vereiste is, en dat maakt de app toegankelijker.

Het kan om verschillende redenen handig zijn om de resolutie te verlagen op je smartphone. Sommige apps en games werken bijvoorbeeld beter in een 16:9-beeldverhouding, en een andere belangrijke reden is het verbruik. Het scherm van een smartphone is het meest energievretend aspect, en met een lagere resolutie verbruik je gewoon minder. De gpu van je chipset moet dan namelijk minder hard werken.

Preview-weergave

Wat ook sterk is aan Purr is dat de app vooraf eerst controleert of de gevraagde resolutie die je wil gebruiken wel compatibel is met je telefoon. Je kan ook tijdens het kiezen van de resolutie door middel van een voorbeeldweergave controleren hoe het beeld van je telefoon er zou uitzien bij die ingestelde resolutie.

Purr is in de Google Play Store beschikbaar voor 0,79 eurocent. Belangrijk is wel dat Purr gebruikmaakt van API's waarmee je de resolutie van je telefoon kan veranderen, maar die worden niet door alle smartphonemerken ondersteund. Merk je dat de app niet voor jou werkt, dan kan je het betaalde bedrag natuurlijk probleemloos terugvorderen in de Play Store. Purr is ook open-source, en je kan de code van de app bekijken op GitHub.

Purr — Rootless Resolution Changer
Verschillende smartphones komen al met de mogelijkheid om je resolutie te verlagen, maar op heel wat toestellen kan dat nog niet. De Purr-app is een tool waarmee je ..

Meer info

Themaweek privacy op Androidworld

Dit artikel is onderdeel van de themaweek over privacy op Androidworld. Heb jij een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens deze themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel (check ook onze Android-app). Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer