Deze app bevat 60.000 gratis e-books en genereert covers met AI

Deze app bevat 60.000 gratis e-books en genereert covers met AI

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Morgen gaat Het voorwoord van de Boekenweek van start, en dan staat leesplezier centraal, al hoeft dat niet altijd geld te kosten. Buks is een nieuwe app die gratis digitale boeken aanbiedt. Alle boeken zijn volledig vrij van auteursrechten. De app werkt ook met kunstmatige intelligentie om unieke covers voor boeken te genereren.

Buks-app

Tijdens Het voorwoord van de Boekenweek van 6 tot en met 14 maart verdiepen we ons graag in spannende verhalen, en ook smartphones werken prima als e-reader. Er zijn veel belkende apps voor e-books, waaronder Kindle van Amazon en Kobo. Buks is een app die focust op gratis digitale boeken die allemaal afkomstig zijn van Project Gutenberg. Dat is een verzameling van meer dan 60.000 gratis e-books. Alle boeken van Buks zijn vrij van auteursrecht, en dat gebeurt bijvoorbeeld automatisch wanneer een werk meer dan 100 jaar oud wordt.

Buks laat je alle boeken downloaden als een epub- of mobi-bestand en daarnaast is er ook de mogelijkheid om boeken rechtstreeks te verzenden naar een Kindle-apparaat. Je moet daarvoor het e-mailadres van je e-reader in de app invoeren, en vervolgens kan je boeken doorsturen.

Deze app bevat 60.000 gratis e-books en genereert covers met AI

Gerelateerde artikelen

Boekcovers genereren

Al is het interessantste aspect van deze app misschien wel de kunstmatige intelligentie waarmee ze automatisch door middel van machinelearning boekcovers genereert. Buks gebruikt daarvoor een generatief antagonistennetwerk (GAN). Zo'n GAN bestaat uit twee systemen die met elkaar concurreren. Het eerste systeem genereert op basis van het onderwerp van het boek een cover, terwijl het tweede systeem kritisch het werk van het eerste beoordeelt. Zo vormt er een wisselwerking waarbij een kunstwerk wordt gegenereerd.

Ga jij de Buks-app proberen? Welke app gebruik jij voor het vinden en lezen van e-books? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Buks

Buks

Buks is een app die focust op gratis digitale boeken die allemaal afkomstig zijn van Project Gutenberg. Dat is een verzameling van meer dan 60.000 gratis e-book ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk