Deze 2 nieuwe functies komen naar de Android Auto-app

Deze 2 nieuwe functies komen naar de Android Auto-app

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

De instellingen van Android Auto op je telefoon krijgen een nieuw uiterlijk. Ze zijn binnenkort zichtbaar in een donker thema en verder gaat Google ook zijn Material You-design toepassen. We laten in dit artikel zien wat we binnenkort mogen verwachten.

Android Auto-instellingen 

Onlangs schreven we nog over vijf instellingen voor Android Auto die je het liefste zo snel mogelijk wil aanpassen. Wie dat ook heeft gedaan op zijn telefoon, heeft gezien dat de Android Auto-instellingen er wat verouderd uitzien. Dat is zeker zo wanneer je vergelijkt met de nieuwe Material You-menu's en de donkere thema's die je bijna overal kan zien.

Google heeft die boodschap ook begrepen en daarom krijgen de instellingen van Android Auto op je telefoon een enkel ritje richting 2022. Op gelekte screenshots die op Telegram circuleren, kunnen we al heel wat afleiden. We zien zowel een licht al s een donker thema en verder zijn de schuifknoppen overduidelijk in een Material You-jasje gestopt.

Het lichte en donkere thema van de Android Auto-app op smartphones

Meer Android Auto-nieuws

De belangrijkste vraag die overblijft, is wanneer we deze verandering gaan kunnen zien. En het antwoord moeten we je schuldig blijven. Waar nog meer mensen op zitten te wachten is natuurlijk de nieuwe interface op infotainmentsystemen, ook wel Coolwalk genaamd. Coolwalk maakt beter gebruik van grotere schermen in de auto en het scherm wordt opgesplitst in meerdere delen. De verbeteringen zijn al zichtbaar voor een deel van de gebruikers.

Natuurlijk helpt het als je de bètaversie van Android Auto gebruikt, maar daar worden maar een beperkt aantal deelnemers toegelaten. Recent zette Google de deuren weer even open, maar dat duurt nooit lang. Het beste controleer je af en toe de Google Play Store als je graag met de bètaversie aan de slag wil, maar dat moet je de onvermijdelijke softwarefouten er wel bijnemen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android Auto? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk