Deel je geïnstalleerde apps met anderen via APK Extractor

Deel je geïnstalleerde apps met anderen via APK Extractor

Laurence Arnold

door Laurence Arnold

Laatst geüpdatet

Apk Extractor

Inmiddels heb je het vast wel eens voorbij zien komen in een artikeltje: ‘wil je niet wachten tot de update wordt uitgerold, dan kun je via deze link het APK-bestand downloaden en installeren.’ Op Android is het namelijk mogelijk om externe apps via een APK-bestand te installeren, bijvoorbeeld omdat een app-update pas later in de Play Store komt, of omdat de app daar überhaupt niet te vinden is. Een goede site voor het zoeken en vinden van APK-bestanden is APKMirror, waar je diverse versies van apps kan downloaden.

Maar het kan ook andersom: van je huidige geïnstalleerde apps een APK-bestand maken. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld een app van iemand testen die niet op APKMirror te vinden is, zoals een systeem-app van een specifiek telefoon. Of heb je geen internet om een app te downloaden, maar heeft iemand in de buurt wel de app die je nodig hebt? En wat te denken als je snel een app met iemand wilt delen via bijvoorbeeld WhatsApp. Bij al deze zaken kan APK Extractor je helpen.

APK Extractor is erg simpel van opzet en laat je een APK-bestand creëren van elke app die op je telefoon geïnstalleerd staat, inclusief systeem-apps. Dit kan zonder root. Deze APK-bestanden komen standaard in een mapje terecht genaamd ‘ExtractedApks’. Deze plek kun je ook aanpassen naar eigen keuze via de instellingen.

Maak je gebruik van de deelfunctie van de app via de drie puntjes naast een app, dan kun je het bestand direct delen zonder eerst naar je bestandsbeheer te hoeven gaan. Let wel op dat het puur het installatiebestand is wat wordt gebackupt, en niet de bijbehorende data of andere gegevens.

APK Extractor downloaden

Met de knop hieronder kan je APK Extractor gratis downloaden en gebruiken. De app heeft subtiele advertenties in de vorm van een gesponsorde app in de lijst van jouw apps staan, maar dit hindert niet. Er is ook een premium-versie voor 1,05 euro, die deze advertenties weghaalt.

Apk Extractor

Apk Extractor

Met APK Extractor kan je een APK-bestand maken van al je geïnstalleerde apps, inclusief systeem-apps. Dit kan zonder root. De app is makkelijk in omgang en grat ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk