De PretApp brengt theater naar mensen met verstandelijke beperking

De PretApp brengt theater naar mensen met verstandelijke beperking

De PretApp is een app die theater en muziek brengt op maar van mensen met een verstandelijke beperking. Ze kunnen genieten van leuke voorstellingen en gebruiken een eenvoudige interface die ze zelf kunnen bedienen.

'S Heeren Loo PretApp

De zorggroep 'S Heeren Loo heeft voor zijn cliënten een app gelanceerd. De PretApp brengt plezier naar mensen met een verstandelijke beperking. De app kwam tot stond op basis van feedback van cliënten die het missen om een keer na het theater te gaan of de bioscoop.

Medewerkers van de organisatie zijn vervolgens met die feedback aan de slag gegaan. Ze hebben zelf verhalen en theaterstukken geschreven Vervolgens werden de theaterstukken opgenomen en in korte filmpjes verdeeld in de PretApp. Je kan in de app ook interactieve verhalen terugvinden, en zo beleef je de avonturen van Boen de poes en Kees de lijster. Muziekliefhebbers vinden verder in de PretApp ook leuke liedjes.

De PretApp brengt theater naar mensen met verstandelijke beperking

Toegankelijke interface

De app maakt gebruik van pictogrammen en heeft grote contrastrijke knoppen. Hierdoor kunnen ook mensen die ongeletterd zijn, visueel beperkt zijn of een slechte motoriek hebben de Pret-App bedienen. Je kiest iets dat je wil openen, tikt erop en kan meteen genieten.

De Pret-App is kosteloos, ongelimiteerd en merkloos beschikbaar in de Google Play Store. Ze is niet alleen bedoeld voor de cliënten van 'S Heeren Loo, maar voor iedereen in Nederland. De app is mede mogelijk gemaakt door de Stichting CLB Foundation en Stichting SPZ.

'S Heeren Loo PretApp
Veel mensen met een (verstandelijke) beperking kunnen helaas niet altijd naar een theater of bioscoop. Hier zijn meerdere redenen voor. Mensen met een beperking ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer