3 beste apps voor het volgen van de Olympische Winterspelen

3 beste apps voor het volgen van de Olympische Winterspelen

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Over twee dagen beginnen de Olympische Winterspelen van 2022 in de Chinese hoofdstad Beijing. Vol spanning gaan we dan kijken of het Patrick Roest eindelijk eens lukt om een individuele gouden medaille te winnen op een groot toernooi, of Antoinette de Jong eens positief voor de camera verschijnt én of Ireen Wüst het voor elkaar krijgt om voor de vijfde keer op rij goud te pakken. Via de apps in dit artikel kun jij de Spelen in elk geval zo goed mogelijk volgen en onze sporters uit Nederland of België aanmoedigen.

NOS

De NOS heeft, net als afgelopen jaren, in Nederland de rechten in handen voor het uitzenden van de Olympische Spelen. In de NOS-app kun je gedurende de Spelen maar liefst veertien livestreams volgen en daarin ook zelf kiezen welke sport je wil bekijken. Mocht je de Olympische Spelen live willen volgen, dan is deze app dus eigenlijk wel een vereiste.

Daarbij komt de NOS dagelijks met Olympisch sportnieuws en komt het bovendien met video's en reportages vanuit de Spelen. We kijken nu al uit naar de kritische en haarscherpe interviews van Bert Maalderink die de Nederlandse schaatsers ongetwijfeld weer het vuur na aan de schenen zal leggen. In de app kun je overigens ook pushnotificaties ontvangen, zien welke Nederlander op welke dag en tijd in actie gaat komen en alle uitslagen terugvinden.

NOS

NOS

Met de NOS-applicatie voor Android is het mogelijk het laatste nieuws te lezen, maar ook voetbaluitslagen te bekijken en eventuele liveblogs te volgen. Een uitgebrei ..
3 beste apps voor het volgen van de Olympische Winterspelen

Sporza

De negentien sporters die voor België naar de Olympische Spelen gaan kun je volgen via de app van Sporza. Sporza komt onder andere met een liveblog, dagelijkse samenvattingen en reportages over de Spelen. Ook komt het nieuwsplatform met verslagen en samenvattingen over de Olympische Spelen en maken ze elke dag een ‘sportmagazine’ met hierin interviews, reportages en beelden vanuit de Spelen.

Voor alle live-actie kun je verder terecht op Eén. De uitzendingen die hierop verschijnen zullen ook te bekijken zijn via een livestream in de Sporza-app. Sporza zal de focus op de Belgen leggen en beginnen met de uitzending ‘’wanneer dat ertoe doet.’’ Een programma hiervoor vind je in de app.

Sporza

Sporza

Met de Sporza-app beleef je je favoriete sporten live, herbeleef je de beste fragmenten opnieuw en zie je wat je eerst niet zag dankzij de scherpste analyses. ..

Olympics 

Olympics is de de officiële app van de Olympische Spelen en de app waarin je heel veel informatie over de Olympische Spelen vindt. Het is de meest uitgebreide app over de Spelen waarin je onder andere informatie kunt vinden over elke sport, elke sporter en elk land.

De Olympics-app stelt je in de gelegenheid om de app zo goed als mogelijk te personaliseren en naar jouw wensen 'aan te passen'. Je kunt bijvoorbeeld je favoriete sporten en favoriete sporters opgeven en ervoor kiezen om alleen hiervan notificaties te ontvangen. Verder vind je in de app schema's, programma's en video's over zo'n beetje alle sporten. Ook kun je meer informatie en achtergrondverhalen over sporters lezen en informatie krijgen over hun helden, mogelijke blessures, eerder gewonnen medailles, resultaten op andere Spelen en nog veel en veel meer.

Olympics

Olympics

Dit is de officiële app voor de Olympische Winterspelen uitgebracht door het IOC. In deze app kun je het schema vinden en de uitslagen van alle sporten. Door de not ..
3 beste apps voor het volgen van de Olympische Winterspelen

Hoeveel keer goud?

Dan rijst alleen nog de vraag: ga jij kijken en hoeveel medailles denk jij dat TeamNL en Team Belgium gaan winnen? Via de apps in dit artikel krijg je in ieder geval de gelegenheid om de Olympische Spelen goed te volgen en onze sporters aan te moedigen. Go, go, go!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk