6 beste toetsenbord-apps voor Android-telefoons in 2021

6 beste toetsenbord-apps voor Android-telefoons in 2021

Er zijn tal van uitstekende toetsenbord-apps voor telefoons. Standaard komen de meeste toestellen met Gboard, maar het is erg makkelijk om een gratis alternatief te proberen. Wij bespreken de zes beste toetsenborden, allemaal apps die het testen waard zijn.

Wat is de beste toetsenbord-app?

Het is een lastige om een goed antwoord te geven op de vraag wat nu het beste toetsenbord van Android is. Als je kijkt naar welk toetsenbord het meeste wordt gebruikt, dan kom je bij Gboard terecht. Het staat op de meeste telefoons standaard voorgeïnstalleerd, en de laatste jaren zagen we steeds meer fabrikanten hun eigen toetsenbord aan de kant schuiven en voor Gboard kiezen.

In een tijd waarin Huawei nog een van de grootste fabrikanten van smartphones was, niet zo heel lang geleden, werd SwiftKey net als Gboard op heel wat telefoons voorgeïnstalleerd. Het is namelijk het standaard toetsenbord op Huawei-toestellen. SwiftKey is ongetwijfeld de belangrijkste tegenstander van Gboard en de twee apps delen heel wat functies, maar ze leggen wel hun eigen accenten.

Welke je verkiest komt aan op persoonlijke voorkeur, maar wij geven wel Gboard een lichte voorkeur, omdat die app ook het meeste gebruikt wordt hier op de Androidworld-redactie. In dit artikel ontdek je de 6 beste toetsenborden van Androidworld, en we leggen daarin ook uit wat de sterke punten zijn van Gboard of SwiftKey.

De 6 beste toetsenbord-apps

1. Simple Keyboard

Helemaal zoals de naam het zegt: simpel en no-nonsense. Een app die komt zonder toeters en bellen en die de privacy van de gebruiker vooropstelt. Met Simple Keyboard vind je slechts een beperkt aantal thema's en je kan de grootte van het toetsenbord aanpassen. Verder kan je ook optioneel een cijferrij toevoegen en er is een veeggebaar om te verwijderen, maar daarmee heb je heb je het wel gehad wat features betreft.

Deze app komt zonder ondersteuning voor emoji, gif's, spellingscontrole en swype-typen. Anderzijds hoef je de app ook geen speciale rechten te verlenen en je gebruikt een app die de privacy van haar gebruikers respecteert. Anders dan veel populaire toetsenborden die je typgewoonten bestuderen. Je kan de broncode van Simple Keyboard bekijken in GitHub.

Simple Keyboard
Helemaal zoals de naam het zegt: simpel en no-nonsense. Een app die komt zonder toeters en bellen en die de privacy van de gebruiker vooropstelt. In Simple Keyboard ..

Meer info

6 beste toetsenbord-apps voor Android-telefoons in 2021

2. Gboard

Gboard is niet alleen het toetsenbord dat je standaard op je telefoon krijgt, maar het is ook gewoon een uitstekende app. Een toetsenbord boordevol functies: van handige gestures, tot Google translate-ondersteuning, typen met spraak en stickerpacks van derden die je kan toevoegen.

Google komt ook met een hele reeks thema's en een overzichtelijk menu van instellingen dat rechtstreeks in de instellingen van je telefoon zit verwerkt. Het toetsenbord ondersteunt meer dan 626 verschillende talen en dialecten, en daarmee blaast het zijn concurrenten, inclusief SwiftKey helemaal weg. Gboard is een heel complete app die de meeste van haar gebruikers erg tevreden zal stellen.

Gboard: het Google-toetsenbord
Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en k ..

Meer info

6 beste toetsenbord-apps voor Android-telefoons in 2021

3. Fleksy

Veel functionaliteiten is één ding, maar Fleksy focust op de belangrijkste functie van een toetsenbord: typen. Fleksy stelt dat zijn woordsuggesties de beste zijn. De makers pronken ook met het Guinness wereldrecord typen op een smartphone, dat op naam van een Fleksy-gebruiker staat.

Maar er is natuurlijk nog meer dan dat. Fleksy's tekstsuggesties kunnen ook op gepaste momenten het gebruik van emoji suggereren. Daarnaast zijn er meer dan 50 thema's en Fleksy kan je ook helpen om sneller apps te openen, rechtstreeks vanuit het toetsenbord. Het toetsenbord heeft in tegenstelling tot SwiftKey en Gboard geen incognitomodus, en daar is een goede reden voor. Alles wat je typt verlaat sowieso het toetsenbord niet en gegevens zijn lokaal op je apparaat opgeslagen.

Fleksy toetsenbord Dutch - Emoji-toetsenbord-GIF
Fleksy kwam in december 2013 eindelijk uit bèta-fase en analyseert het toetsenbordgebruik van de gebruiker. Aan de hand daarvan worden er voorspellingen getoond van ..

Meer info

4. OpenBoard

OpenBoard is een eenvoudig en privacyviendelijk toetsenbord. dat onafhankelijk is van Google en waarvan de volledige code openbaar is gemaakt. Je kan ze bekijken op de ontwikkelaarssite GitHub. Hoewel de app minder rijk aan functionaliteiten is dan Gboard, kan ze wel meer dan Simple Keyboard. Er is namelijk ondersteuning voor spellingscontrole en emoji. Daarnaast kan je uit verschillende thema's kiezen om het toetsenbord naar wens aan te passen.

OpenBoard
Wie veel belang hecht aan het waarborgen van privacy op zijn of haar  apparaten moet zeker eens een kijkje nemen naar OpenBoard. Dat is een toetsenbord dat niet ..

Meer info

6 beste toetsenbord-apps voor Android-telefoons in 2021

5. Microsoft SwifKey

SwiftKey is een van de oudste toetsenbordapplicaties voor Android, en ze is sinds 2010 beschikbaar. Zes jaar later kocht Microsoft de populaire toetsenbord-app. Er zijn heel wat functies van SwiftKey die je vindt in Gboard en vice versa, maar er zijn wel een aantal aspecten waarin deze app uitblinkt.

Je kan op SwiftKey nauwkeuriger het formaat van het toetsenbord naar wens aanpassen, en je krijgt wat sneller toegang tot symbolen vergeleken met Gboard. Verder heeft de app een handig klembord waarin je verschillende stukken tekst kan bewaren om ze makkelijk te kopiëren. Toch ondersteunt SwiftKey iets minder talen dan Gboard en er is geen ondersteuning voor stickerpacks van derden. Het is ten slotte makkelijk om als eerste met nieuwe SwiftKey aan de slag te gaan, want daarvoor hoef je enkel SwiftKey Beta te installeren.

Microsoft SwiftKey Keyboard
SwiftKey is de applicatie die je huidige toetsenbord vervangt voor Android. Hij leert van je type-gedrag en kan zo de woorden voorspellen die je wilt gebruiken. Er i ..

Meer info

6. Chrooma

Bij Chrooma draait het allemaal om stijl. Als je een pc gamer bent, of je kent iemand die fanatiek gamet, dan heb je vast ook weleens de speciale toetsenborden met RGB-verlichting gezien. Chrooma heeft een eigen RGB-thema voor de liefhebbers. Het keyboard kan ook zoals een kameleon de kleur overnemen die gebruikt wordt in de app waarin het tevoorschijn komt.

Verder komt Chrooma met populaire functies zoals: tekstsuggesties, een emoji-toetsenbord, ondersteuning voor gif's, gestures en woordcorrecties die met meerdere talen tegelijk werken.

Chrooma - Kameleon-toetsenbord RGB
Chrooma Keyboard is een third party toetsenbord voor Android, dat zich aanpast qua kleur aan de app waarin deze gebruikt wordt. Je kunt van alles instellen qua lay-o ..

Meer info

6 beste toetsenbord-apps voor Android-telefoons in 2021

Welk toetsenbord gebruik jij op je telefoon? Verander je weleens regelmatig of gebruik je een keyboard al voor lange tijd uit gewoonte? Misschien heb je zin gekregen om een van bovenstaande te testen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over interessante apps? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Google Pixel 6 (Pro) lancering: volg hier de livestream

Vandaag is het zover, Google lanceert de nieuwe Pixel 6-serie. Je kan de lancering via een livestream volgen en daarvoor hoef...

Beste Android-apps in de Google Play Store week 42

In 'beste apps' bespreken we elke keer een selectie van leuke apps die je inspireren. Dit keer bespreken we vier heel verschi...

Google Pixel 6: een sluwe marketingzet die goed kan uitpakken

Nooit eerder heeft de komst van een Pixel-toestel me echt maanden aan een stuk in spanning doen uitkijken naar het nieuwe pro...

Google Pixel 6 Pro: alle redenen waarom ik naar deze telefoon uitkijk

Vandaag is het zover, Google gaat zijn nieuwe Pixel-telefoons aankondigen. Voor wie het nog niet weet, dat zijn de Pixel 6 en...

'Samsung Galaxy Tab S8 Ultra straks heel beperkt beschikbaar'

Samsung gaat zijn grote 14,6 inch tablet maar op kleine schaal uitbrengen. De reden daarvoor is te vinden bij productieproble...

Dit zijn de 2 nieuwe weerbericht widgets in Android 12

Google rolt momenteel twee nieuwe widgets uit die het weerbericht op je telefoon tonen. Wie de laatste bètaversie van de Goog...

Ontdekt in Android 12: een app tot 3 keer klonen

Op telefoons met Android 12 kan je tot drie afzonderlijke versies van een app gebruiken. Appklonen zijn het in feite. Je kan...

Dit is de Pixel Geluiden-app met Material You-uiterlijk

De Geluiden-app op Pixeltelefoons krijgt een Material You-makeover via een update. Daarnaast krijgt de app er een nieuwe gelu...

Zo sla je bestanden beveiligd op in jouw Samsung-telefoon

Sommige bestanden, zoals je favoriete foto's van de middelbare school of bankdocumenten, bewaar je liever op een plek waar de...

Zo neem je makkelijk deel aan een lopend WhatsApp videogesprek

Je kan makkelijk aan een lopend videogesprek in WhatsApp deelnemen of het gesprek even verlaten en later weer terugkomen. Wha...

Lees meer

Net binnen

Zo sla je bestanden beveiligd op in jouw Samsung-telefoon

Sommige bestanden, zoals je favoriete foto's van de middelbare school of bankdocumenten, bewaar je liever op een plek waar de...

Dit is de Pixel Geluiden-app met Material You-uiterlijk

De Geluiden-app op Pixeltelefoons krijgt een Material You-makeover via een update. Daarnaast krijgt de app er een nieuwe gelu...

Ontdekt in Android 12: een app tot 3 keer klonen

Op telefoons met Android 12 kan je tot drie afzonderlijke versies van een app gebruiken. Appklonen zijn het in feite. Je kan...

Google Pixel 6: een sluwe marketingzet die goed kan uitpakken

Nooit eerder heeft de komst van een Pixel-toestel me echt maanden aan een stuk in spanning doen uitkijken naar het nieuwe pro...

Google Pixel 6 (Pro) lancering: volg hier de livestream

Vandaag is het zover, Google lanceert de nieuwe Pixel 6-serie. Je kan de lancering via een livestream volgen en daarvoor hoef...

Lees meer