Beste toetsenbord-apps voor Android-telefoons (2022)

Beste toetsenbord-apps voor Android-telefoons (2022)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Je telefoon komt met een vaste toetsenbordapplicatie, maar dat is ook niet noodzakelijk het beste toetsenbord dat je op je telefoon kan gebruiken. Een andere toetsenbord-app kan vlotter laten typen, is privacyvriendelijker of komt met tal van leuke thema's. We bespreken de beste toetsenbord-app en interessante alternatieven.

Beste toetsenbord-app - Gboard

Het is een lastige om een goed antwoord te geven op de vraag wat nu het beste toetsenbord van Android is. Als je kijkt naar welk toetsenbord het meeste wordt gebruikt, dan kom je bij Gboard terecht. Het staat op de meeste telefoons standaard voorgeïnstalleerd, en de laatste jaren zagen we steeds meer fabrikanten hun eigen toetsenbord aan de kant schuiven en voor Gboard kiezen.

In een tijd waarin Huawei nog een van de grootste fabrikanten van smartphones was - niet zo heel lang geleden - werd SwiftKey net als Gboard op heel wat telefoons voorgeïnstalleerd. Het is namelijk het standaard toetsenbord op Huawei-toestellen. SwiftKey is ongetwijfeld de belangrijkste tegenstander van Gboard, en de twee apps delen heel wat functies, maar ze leggen wel hun eigen accenten.

Het Material You-toetsenbord met dynamische kleuren

Het Material You-toetsenbord met dynamische kleuren

Welke je kiest komt aan op persoonlijke voorkeur, maar wij geven wel Gboard een lichte voorkeur. Gboard is niet alleen het toetsenbord dat je standaard op je telefoon krijgt, maar het is ook gewoon een uitstekende app. Een toetsenbord boordevol functies: van handige gestures, tot Google Translate-ondersteuning, typen met spraak en stickerpacks van derden die je kan toevoegen.

Android-integraties

Google komt ook met een hele reeks thema's en een overzichtelijk menu van instellingen dat rechtstreeks in de instellingen van je telefoon zit verwerkt. Het toetsenbord ondersteunt meer dan 626 verschillende talen en dialecten, en daarmee blaast het zijn concurrenten, inclusief SwiftKey helemaal weg.

Gerelateerde artikelen

Doordat Gmail door Google wordt ontwikkeld bevat ze ook extra handige integraties in Android en andere Google-functies. De integratie met Google Translate werd recent nog verbeterd en het klembord kan inmiddels ook screenshots en afbeeldingen bevatten. Met de aankomende Android 13-update komt er een handige bewerkfunctie voor het klembord. Of wat dacht je van de dynamische kleuren van Material You? Je kan het toetsenbord automatisch een kleur geven die bij de achtergrond van je telefoon past? Het zijn sterke functionaliteiten die met concurrenten gewoon niet mogelijk zijn.

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard: het Google-toetsenbord

Gboard is het officiële toetsenbord van Google dat voorheen alleen beschikbaar was voor Nexustoestellen. Vanaf juni 2013 is deze in de Play Store te vinden en k ..
Alternatieven

SwiftKey is een van de oudste toetsenbordapplicaties voor Android, en ze is sinds 2010 beschikbaar. Zes jaar later kocht Microsoft de populaire toetsenbord-app. Er zijn heel wat functies van SwiftKey die je vindt in Gboard en vice versa, maar er zijn wel een aantal aspecten waarin deze app uitblinkt.

Je kan op SwiftKey nauwkeuriger het formaat van het toetsenbord naar wens aanpassen en je krijgt wat makkelijker toegang tot symbolen vergeleken met Gboard. Verder heeft de app een handig klembord waarin je verschillende stukken tekst kan bewaren om ze makkelijk te kopiëren. Toch ondersteunt SwiftKey iets minder talen dan Gboard en er is geen ondersteuning voor stickerpacks van derden. Het is ten slotte makkelijk om als eerste met nieuwe SwiftKey-functies aan de slag te gaan, want daarvoor hoef je enkel SwiftKey Beta te installeren.

Microsoft SwiftKey Keyboard

Microsoft SwiftKey Keyboard

SwiftKey is de applicatie die je huidige toetsenbord vervangt voor Android. Hij leert van je type-gedrag en kan zo de woorden voorspellen die je wilt gebruiken. Er i ..

OpenBoard is een eenvoudig en privacyviendelijk toetsenbord dat onafhankelijk is van Google en waarvan de volledige code openbaar is gemaakt. Je kan ze bekijken op de ontwikkelaarssite GitHub. Hoewel de app minder rijk aan functionaliteiten is dan Gboard, installeren gebruikers deze app voor dat open-source-aspect. OpenBoard ondersteunt verder spellingscontrole en emoji, en daarnaast kan je uit verschillende thema's kiezen om het toetsenbord naar wens aan te passen.

OpenBoard

OpenBoard

Wie veel belang hecht aan het waarborgen van privacy op zijn of haar  apparaten moet zeker eens een kijkje nemen naar OpenBoard. Dat is een toetsenbord dat niet ..
Beste toetsenbord-apps voor Android-telefoons (2022)

Veel functionaliteiten zoals in Gboard is één ding, maar Fleksy focust op de belangrijkste functie van een toetsenbord: typen. Fleksy stelt dat zijn woordsuggesties de beste zijn. De makers pronken ook met het Guinness wereldrecord typen op een smartphone, dat op naam van een Fleksy-gebruiker staat.

Gerelateerde artikelen

Maar er is natuurlijk nog meer dan dat. Fleksy's tekstsuggesties kunnen ook op gepaste momenten emoji suggereren. Daarnaast zijn er meer dan 50 thema's en Fleksy kan je ook helpen om sneller apps te openen, rechtstreeks vanuit het toetsenbord. Het keyboard heeft in tegenstelling tot SwiftKey en Gboard geen incognitomodus, en daar is een goede reden voor. Alles wat je typt verlaat sowieso het toetsenbord niet en alle persoonlijke gegevens zijn lokaal op je apparaat opgeslagen.

Fleksy toetsenbord Dutch - Emoji-toetsenbord-GIF

Fleksy toetsenbord Dutch - Emoji-toetsenbord-GIF

Fleksy kwam in december 2013 eindelijk uit bèta-fase en analyseert het toetsenbordgebruik van de gebruiker. Aan de hand daarvan worden er voorspellingen getoond van ..

Bij Chrooma draait het allemaal om stijl. Als je een pc-gamer bent, of je kent iemand die fanatiek gamet, dan heb je vast ook weleens de speciale toetsenborden met RGB-verlichting gezien. Chrooma heeft een eigen RGB-thema voor de liefhebbers. Het keyboard kan ook zoals een kameleon de kleur overnemen die gebruikt wordt in de app waarin het tevoorschijn komt.

Gerelateerde artikelen

Verder komt Chrooma met populaire functies zoals: tekstsuggesties, een emoji-toetsenbord, ondersteuning voor gif's, gestures en woordcorrecties die met meerdere talen tegelijk werken.

Chrooma - Kameleon-toetsenbord RGB

Chrooma - Kameleon-toetsenbord RGB

Chrooma Keyboard is een third party toetsenbord voor Android, dat zich aanpast qua kleur aan de app waarin deze gebruikt wordt. Je kunt van alles instellen qua lay-o ..
Beste toetsenbord-apps voor Android-telefoons (2022)

Welk toetsenbord gebruik jij elke dag op je telefoon? Misschien probeer je af en toe nieuwe toetsenbordapplicaties uit, of zijn er er nog andere apps die jij graag wil aanbevelen. Doe dat in de reacties van dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over interessante apps? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk