Beste ringtone apps voor Android (2023)

Beste ringtone apps voor Android (2023)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Elke telefoon komt met een pakket aan gratis ringtones, maar de kans is groot dat je die al snel beu raakt. Misschien ben je op zoek naar iets meer herkenbaar? Wij vertellen je over vijf uitstekende gratis ringtone-apps die je zeker eens moet testen. Dit is onze selectie.

1. ZEDGE™ Wallpapers & Ringtones

Laten we meteen met een echte klapper beginnen. Zedge is al jarenlang de populairste app voor ringtones en ze staat bekend vanwege de grote keuze aan geluiden in een waaier aan categorieën. De app laat je per contact een ringtone kiezen zodat je hieraan direct kunt herkennen wie er belt. Daarnaast kun je meldingengeluiden en geluiden voor je wekker instellen.

De app doet daarnaast al enige tijd de moeite om zich gelijktijdig in de verf te zetten als een app voor achtergronden. Kortom: de nummer één personalisatie-app. Alleen kan de kwaliteit van plaatsjes wel variëren. Zedge is gratis en bevat daarom betalende functies en advertenties. Al vind je die microtransacties wel vooral terug bij het achtergrondengedeelte. Dat onderdeel kan je dus mooi links laten liggen. Dit zijn namelijk de 10 beste apps voor achtergronden.

ZEDGE™ Wallpapers & Ringtones

ZEDGE™ Wallpapers & Ringtones

ZEDGE™ Wallpapers & Ringtones is een populaire app voor het personaliseren van je telefoon. Met een enorme collectie aan wallpapers, ringtones, meldingsgeluide ..

2. Pi Music Player

Zoals de naam eigenlijk al verklapt, is deze app in feite een muziekspeler. Er zijn nog altijd mensen die zelf fysiek hun muziek bewaren, en Pi Music Player is de ideale app voor wie van zijn of haar eigen muziek ringtones wil maken. Er is namelijk een handige functie om muziek te knippen tot ringtones of meldingsgeluiden. Anderzijds heeft de app een prima interface en werkt ze ook erg goed als muziekspeler met ondersteuning voor metagegevens van nummers. In de app kan je ook kiezen uit meerdere thema's.

Pi Music Player - MP3 Player

Pi Music Player - MP3 Player

De Pi Music Player is een uitgebreide MP3-speler die je muziekervaring naar een hoger niveau tilt. Met een scala aan krachtige functies en een intuïtieve interface ..

3. Z Ringtones

Z Ringtones komt met een mooie collectie aan gratis ringtones, meldingsgeluiden en alarmgeluiden. Alle geluiden zijn van goede kwaliteit en de app laat je makkelijk zoeken op basis van categorie, of je kan in één keer ook de populairste geluiden bekijken. De app bevat ook geen in-app aankopen, maar daar tegenover staat wel dat ze behoorlijk veel reclame toont, en dat kan storend werken. Al hoef je je ringtones-app natuurlijk ook niet elke dag te openen.

Z Ringtones Premium 2023

Z Ringtones Premium 2023

Met Z Ringtones Premium 2023 kun je je telefoon personaliseren met een breed scala aan unieke en onderscheidende ringtones. Of je nu op zoek bent naar een opvallende ..

4. MTP - Ringtones & Wallpapers

MTP lijkt in veel opzichten op Zedge in de zin dat ze zowel achtergronden als ringtones aanbiedt. Deze app komt dagelijks met contentupdates en je kan ringtones, alarmgeluiden en meldingsgeluiden per categorie terugvinden. Toch gaat de app nog verder dan Zedge, want je kan zelf je eigen mp3-bestanden tot ringtones knippen, maar de app doet tegelijk ook dienst als een winkel waar je apps en games kunt terugvinden. Houd er wel rekening mee dat apps en spellen installeren er minder veilig is dan in de Play Store.

MTP - Ringtones & Wallpapers

MTP - Ringtones & Wallpapers

MTP lijkt in veel opzichten op Zedge in de zin dat ze zowel achtergronden als ringtones aanbiedt. Deze app komt dagelijks met contentupdates en je kan ringtones, ala ..

Gerelateerde artikelen

5. MP3 Snijder - muziek editen

Als je een simpele maar krachtige tool zoekt om je eigen audiobestanden bij te knippen tot ringtones, dan kom je automatisch bij MP3 Snijder terecht. Niet meteen de beste vertaling in zijn naam, maar goed. De app gaat wel wat stappen verder dan alle andere apps die we al genoemd hebben die muziekbestanden kunnen knippen.

Allereerst is er ondersteuning voor verschillende populaire formaten waaronder: mp3, wav, ogg, m4a, acc en flac. De app laat je ook meerdere audiobestanden mixen tot één en je kan het volume boosten of verminderen. Daarnaast kan je de bitrate van muziek aanpassen en knippen tot op de milliseconde. Er zijn tot slot ook fade-in- en fade-out-effecten.

MP3 Snijder - muziek editen

MP3 Snijder - muziek editen

Als je een simpele maar krachtige tool zoekt om je eigen bij te knippen tot ringtones, dan kom je automatisch bij MP3 Snijder terecht. Niet meteen de beste vertaling ..

Zijn er nog andere apps waar jij jouw ringtones vandaan haalt of waarmee je muziekbestanden knipt? Misschien gebruik je al langer één van bovenstaande apps en kan je er nog iets meer over vertellen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven over de beste apps op Androidworld? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk