Datalek bij Flipboard: e-mailadressen en wachtwoorden gestolen

Datalek bij Flipboard: e-mailadressen en wachtwoorden gestolen

Flipboard gegevenslek

Flipboard is een app die nieuws vanuit verschillende bronnen aan zijn gebruikers aanbiedt, vergelijkbaar met Google Nieuws. De app maakte jaren geleden standaard deel uit van de Samsung TouchWiz-launcher, maar ze is beschikbaar voor alle gebruikers van Android en iOS. Het bedrijf heeft nu bekend gemaakt dat er recent een hacking-aanval heeft plaatsgevonden waarbij de accountgegevens en wachtwoorden van al zijn gebruikers zijn gelekt.

De gegevenslekken vonden plaats tussen 2 juni 2018 en 23 maart 2019 en vervolgens tussen 21 april 2019 en 22 april 2019. gebruikersnamen, echte namen, wachtwoorden en e-mailadressen van gebruikers. Al die gegevens konden door de kwaadwilligen gekopieerd worden en Flipboard heeft alle wachtwoorden van gebruikers gereset. Flipboard nam ook extra beveiligingsmaatregelen. Het bedrijf bewaart gelukkig geen andere gevoelige gegevens zoals identiteitskaartgegevens of bankgegevens.

Extra beveiligingslaag

De nieuwsverzamelaar maakte ook gebruik van een sterke extra beveiligingslaag voor de wachtwoorden van zijn gebruikers, genaamd 'hashing'. Dat wil zeggen dat wachtwoorden omgezet woorden in een nietszeggende code, waardoor ze zo goed als onmogelijk zijn om te achterhalen. De kans is dus klein dat de hackers in kwestie aan de slag kunnen met de verzamelde wachtwoorden. Ook Google gebruikt onder meer hashing om zijn wachtwoorden te beveiligen.

Flipboard stelt ook dat er geen aanwijzingen zijn die stellen dat de hackers toegang kregen tot accounts die verbonden waren via third-party accounts zoals Google-accounts. Als voorzorg heeft het bedrijf alle verbindingen via zogenaamde tokens verbroken.

Aan Flipboard-gebruikers wordt automatisch gevraagd als ze de app openen om een nieuw wachtwoord aan te maken. Flipboard geeft meer informatie over de aanval op een FAQ-pagina. Ben jij een gebruiker van Flipboard of gebruik je alternatieve diensten die nieuws verzamelen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Flipboard
Flipboard is een oudgediende in de Play Store en nog steeds mateloos populair als nieuws-app. Naast het lezen van nieuws kun je met Flipboard ook je eigen gepersonal ..

Meer info

Lees meer over:
Nieuws en tijdschriften

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties