CoronaMelder-app stopt tijdelijk vanaf 22 april, dit is waarom

CoronaMelder-app stopt tijdelijk vanaf 22 april, dit is waarom

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De Nederlandse overheid stopt vanaf 22 april 2022 tijdelijk met de CoronaMelder-app. Dit is waarom.

Alles is weer open

Alles is weer open en dat hebben we met elkaar bereikt, meldt de overheid. Er gelden nog wel een aantal coronamaatregelen en adviezen maar veel maatregelen zijn afgeschaft. Zo hoef je niet meer thuis te blijven wanneer je in de buurt bent geweest van iemand met corona. Daarnaast hoeven de meeste mensen na een positieve zelftest niet meer naar de GGD voor een bevestigingstest.

Hierdoor is het nut van de CoronaMelder-app op dit moment sterk verminderd en daarom stopt de app tijdelijk vanaf 22 april 2022. Dat betekent dat vanaf die datum er geen (anonieme) gegevens meer worden uitgewisseld met andere CoronaMelder-gebruikers. Er worden ook geen gegevens meer gedeeld met notificatie-apps uit andere landen.

CoronaMelder

CoronaMelder

CoronaMelder is de officiële corona notificatie-app van Nederland, ontwikkeld onder het toezicht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De ap ..

Nieuwe variant van het coronavirus

Goed nieuws dus, de CoronaMelder-app is niet meer nodig. De app was overigens ook al minder effectief, omdat steeds minder mensen de app gebruiken. Toch blijft de app in de ijskast staan, mocht er weer een nieuwe variant van het coronavirus opduiken. Als het dan nodig is om mensen te kunnen waarschuwen, kan de CoronaMelder-app weer geactiveerd worden.

Werking van de CoronaMelder-app

De CoronaMelder-app is sinds 10 oktober 2020 in heel Nederland te gebruiken. De app ziet via bluetooth wanneer je in de buurt bent van andere mensen met de app. Als je minstens 15 minuten in de buurt bent geweest van iemand die later corona blijkt te hebben, stuurt de app je een melding. Het advies is dan om in quarantaine te gaan en je te laten testen. Sinds oktober kan iedereen die positief getest is op corona dit zelf doorgeven via CoronaMelder. Je leest hier alles over de CoronaMelder-app en de werking ervan.

Heb jij de CoronaMelder-app op je telefoon staan, of inmiddels al niet meer? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

In 2020 hebben we Brenno de Winter geïnterviewd over de CoronaMelder-app. Deze journalist gespecialiseerd in privacy sloot zich aan bij het team dat de CoronaMelder-app ontwikkelde en het interview kun je hieronder bekijken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk