CoronaMelder-app is door bijna 800.000 mensen gedownload

CoronaMelder-app is door bijna 800.000 mensen gedownload

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Update 21 augustus 09.19 uur: De Nederlandse corona-app CoronaMelder is sinds zondagavond door bijna 800.000 mensen gedownload.We hebben dit artikel aangepast en opnieuw gepubliceerd.

CoronaMelder

Nederland heeft eindelijk zijn app voor contactonderzoek. De CoronaMelder moet de GGD helpen om mensen met digitale middelen mensen sneller te waarschuwen als ze contact hebben gehad met een besmet persoon. Momenteel wordt de app getest in Drenthe, Overijssel en delen van Gelderland, maar een lancering in heel Nederland staat gepland op 1 september.

Toch kan je de app nu al downloaden in de Google Play Store en de App Store, ook al kan de app voor veel Nederlanders momenteel nog geen meldingen geven en registreert ze alleen je contacten. 431.000 mensen hebben de app in de eerste dag op hun telefoon geïnstalleerd, en nu staat dat aantal op 800.000 mensen, laat het ministerie van Volksgezondheid weten. Volgens de informatie in de Play Store is de app op Android alleen meer dan 100.000 keer gedownload, en omdat Google geen exacte cijfers laat zien weten we alleen dat de app op Android-toestellen minder dan 500.000 keer is gedownload.

Negatief advies AP

De CoronaMelder kent nog wel problemen. Hoewel de Autoriteit Persoonsgegevens in zijn onderzoeksrapport enthousiast was over de manier waarop de app is gemaakt met privacy in het achterhoofd, gaf de AP wel een negatief advies. Er is nog geen wettelijk kader rond het gebruik van de app en het is nog niet bekend wie de server voor de app beheert.

Verder is er nog een ander punt van kritiek voor de groep van experts die de de app heeft gebouwd. CoronaMelder werkt enkel met iPhones die werken op de meest recente versie van iOS, namelijk versie 13.5. Op die manier kunnen potentiële gebruikers die over een oudere iPhone beschikken, zoals de iPhone 6, geen gebruikmaken van de app.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over CoronaMelder? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

CoronaMelder

CoronaMelder

CoronaMelder is de officiële corona notificatie-app van Nederland, ontwikkeld onder het toezicht van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De ap ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk