Coolblue-app laat je nu virtueel tv’s in je woonkamer plaatsen

Coolblue-app laat je nu virtueel tv’s in je woonkamer plaatsen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Coolblue en tv's in je woonkamer

De Coolblue-app heeft een interessante update gekregen. Je kan nu namelijk, als je van plan bent om een tv te kopen, er eentje in de app uitzoeken en kijken of deze in je woonkamer past. De app bevat namelijk verschillende tv's met verschillende formaten die je kunt laten projecteren op de muur in je woonkamer of een andere kamer in huis. Op deze manier kun je zien of de 43 inch tv niet te klein is en de 65 inch tv misschien toch net iets te groot is voor de muur in je woonkamer.

Dat is volgens Coolblue ook wel nodig want er worden veel tv's teruggestuurd omdat achteraf blijkt dat hij niet past: “We weten dat 15% van de tv’s wordt teruggestuurd, omdat het formaat van de tv anders blijkt dan gedacht. Met de toevoeging van de augmented reality-functie aan de app weten klanten vanaf nu precies welk formaat ze nodig hebben. Zo kunnen we nóg meer klanten blij maken.” Aldus Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue.

Coolblue en tv's in je woonkamer

Tv op een doos past prima

Om tv's op je muur te projecteren geef je de Coolblue-app eerst toestemming om de camera te gebruiken. Dan geef je aan of je de tv wilt ophangen of juist neerzetten. Daarna richt je je smartphone op het tv-kastje of de muur en de virtuele tv wordt geprojecteerd. Bij elke productpagina van een tv in de app zie je de augmented reality-knop waar je de tv direct kunt 'passen'. Als de tv eenmaal past, kun je hem meteen bestellen of aan je favorieten toevoegen.

Deze manier van objecten in je huis projecteren komt veel overeen met de IKEA Place-app. Deze app laat je ook 3D-objecten op de werkelijkheid projecteren met behulp van ARCore-tools. Je selecteert bijvoorbeeld een stoel, sleept die naar de gewenste plek in de nieuw in te richten ruimte en je kunt meteen zien of het staat. Coolblue maakt ook gebruik van de augmented reality-techniek die beelden van de camera van je smartphone combineert met niet-bestaande objecten of informatie zoals in dit geval meubels of een tv.

Coolblue downloaden

Wil je ook eens bekijken of die 75 inch tv niet veel te klein is voor in de woonkamer? Download dat de Coolblue-app via onderstaande knop.

Coolblue

Coolblue

Via de Coolblue-app hebben klanten het hele assortiment binnen handbereik. Ze kunnen gemakkelijk filteren, de ongezouten meningen van andere klanten lezen en de door ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk