Contacten-app van Google is nu voor iedereen beschikbaar

Contacten-app van Google is nu voor iedereen beschikbaar

Google Contacten voor iedereen

De Contacten-app is een aantal jaren geleden door Google in de Play Store gepubliceerd. De app was tot op heden alleen geschikt voor Pixel-, Nexus-, Android One- en andere Google Play Edition-toestellen, maar daar is nu verandering in gekomen.

De app heeft namelijk een update gekregen en een gewijzigde changelog. Hierin staat dat de app nu voor alle Android-apparaten beschikbaar is. Een vereiste, je toestel moet draaien op Android 5.0 Lollipop of hoger, maar dat zal niet voor veel problemen moeten zorgen. De update bevat ook de mogelijkheid om dubbele contactpersonen samen te voegen vanuit de lijst, en het automatisch ontvangen van suggesties voor het toevoegen van gegevens aan bestaande contactpersonen. Wat deze laatste precies inhoudt, moeten we nog te zien krijgen.

De app heeft een aantal updates gehad. Dit jaar kreeg de app een nieuw uiterlijk, account switcher en overflow-menu. Vorig jaar voegde Google hier een hamburgermenu met onder andere duplicaten en labels aan toe. Verder bevat de app sinds kort ook 'Suggesties', een persoonlijke opruimassistent die je allerlei adviezen geeft om je lijst met contactpersonen overzichtelijker te maken. Zo zijn er suggesties over het opschonen, samenvoegen of importeren van je contactpersonen. De app synchroniseert wijzigingen in de cloud. Contactpersonen kunnen dus ook via in de browser op je pc of laptop bekeken en bewerkt worden. Deze wijzigingen komen dan automatisch op je Androidtelefoon terecht.

Contacten downloaden

Google Contacten is dus nu voor elk Androidtoestel dat draait op Android 5.0 of hoger te downloaden. Om de app te proberen, druk je op de knop hieronder.

Contacten
Wat is Google Contacten? Contacten, of Contacts, is de officiële contactpersonen-app van Google en is te vinden op bijna elke Androidtelefoon. Je kan de app ook ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties