Nieuw en compact uiterlijk van Google Assistent nu beperkt uitgerold

Nieuw en compact uiterlijk van Google Assistent nu beperkt uitgerold

Compacte Google Asisstent

Sinds vorig jaar sleutelt Google volop aan het uiterlijk van de Google Assistent. We kregen een transparante versie te zien en een tweede variant die diende als een compactere versie van de huidige Google Assistent. Die laatste is ondertussen al getest bij oudere Pixel-telefoons, terwijl de eerste beschikbaar is voor de Pixel 4-reeks, tenminste als je de taal English (US) instelt. Google rolt nu het compacte uiterlijk voor het eerst uit naar een reeks bètagebruikers van de Google-apps, dat weet 9To5Google.

Het idee van dit compacte design is dat Google zijn Assistent beschouwt als een krachtige digitaal hulpje dat onze leven moet eenvoudiger maken vanop de achtergrond. Daarom moet de Assistent nu met een compacter uiterlijk ondersteuning bieden zonder ons hoofdactiviteiten te ondersteunen. Dat is ook te zien vanaf het moment dat je de Assistent oproept, want het nieuwe uiterlijk plaatst de "Hoi, wat kan ik voor je doen?"-vraag nu naast het icoontje van Assistent. Verder is de profielfoto van je Google-account nu altijd zichtbaar in de rechterbovenhoek van het slimme hulpje.

Beelden van het uiterlijk

Een screenshot van het nieuwe uiterlijk

Kleine panelen

Al zie je de belangrijkste verbeteringen apps als je ook vragen gaat stellen of commando's gaat geven aan Google. Je ziet dan hoe standaard zoekresultaten slechts een derde van je totale scherm innemen zodat je apps of startscherm op de achtergrond zichtbaar blijven. Als je muziek afspeelt, heeft Google een half paneel nodig en het weer neemt wat meer plaats in met drie vierde van je schermruimte.

Hier op de redactie krijgen we het nieuwe ontwerp nog niet te zien, maar het lijkt alvast dat Google zijn testen met het uiterlijk wel uitbreidt naar een grotere groep. Wanneer iedereen ermee aan de slag kan, is nog niet bekend. Het blijft ook in Nederland nog steeds wachten op de nieuwe generatie van de Google Assistent.

Krijg jij het nieuwe uiterlijk te zien? Wat denk jij van het design? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Lees meer over:
Google Assistent

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties