Met Cometin kun je je Androidtelefoon lekker tweaken

Met Cometin kun je je Androidtelefoon lekker tweaken

Cometin

De tijd dat iedereen op de redactie dagelijks aan het knutselen was met custom ROM's op zijn en haar Nexus is helaas verleden tijd. Alhoewel, gelukkig is de behoefte aan het tweaken van het Androidbesturingsysteem niet meer zo noodzakelijk. Android is over de jaren heen behoorlijk gegroeid en smartphonefabrikanten hebben ieder zo hun eigen handige tweaks in hun schil gebouwd.

Toch passen we op de redactie graag nog een en ander aan via launchers als Nova en Action en gebruiken we apps als Good Lock, IFTTT of Tasker en dergelijke om onze Android-ervaring nog wat beter te maken. De nieuwe app Cometin past perfect in dit rijtje thuis. Deze app bevat een verzameling tweaks waarmee je je telefoon kunt aanpassen en daarvoor is geen roottoegang voor nodig.

Screenshot van Cometin

Tijdens Google I/O 2019 kwam Google met Dynamic Feature Modules waarmee je een app als het ware in verschillende onderdelen kunt splitsen. Dat is precies wat Cometin ook doet. De app bevat verschillende modules die je apart vanuit de Play Store kunt downloaden. De volgende modules zijn nu beschikbaar en er komen nog meer modules:

• Ambient display
• Better rotation
• Caffeine
• Darker brightness
• Heads-up
• Parallel
• Remap assistant
• Cometin Sync

Screenshot van Cometin

In de app zie je meteen welke modules actief zijn en welke je geïnstalleerd hebt. Je kan tevens een overzicht van alle beschikbare modules bekijken en ze desgewenst ook weer verwijderen. Via het zijmenu kun je de afzonderlijke modules aanpassen. Zo is er een Caffeine waarmee je het scherm voor een bepaalde tijd via een tegel in de snelle instellingen aan- of uit kunt zetten, Ambient Display waarmee je het uiterlijk en de animaties ervan kunt aanpassen en Parallel waarmee je een app voor een tweede keer kunt installeren. Dat kan handig zijn als je een app zowel privé als voor je werk gebruikt. Alle modules komen met een uitgebreide beschrijving en voor sommigen zul je toegang moeten geven tot bepaalde functies van je telefoon.

Cometin downloaden

Cometin is gratis maar sommige uitgebreidere functies kosten geld. Desalniettemin is deze app het proberen zeker waard.

Cometin
De nieuwe app Cometin bevat een hele verzameling tools waarmee je je Android-telefoon helemaal naar wens kunt aanpassen. ..

Meer info

Lees meer over:
Tools Cometin

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties