Clubhouse voor Android is nu ook in de Play Store te vinden

Clubhouse voor Android is nu ook in de Play Store te vinden

De populaire audiochatapp Clubhouse is na ruim een jaar ook in de Google Play Store te vinden. Helaas is deelname aan chatroom in Clubhouse nog steeds alleen via een uitnodiging mogelijk.

Clubhouse voor Android 

Clubhouse voor Android is ruim een jaar alleen beschikbaar geweest op iPhones en dan ook nog eens alleen op uitnodiging. Clubhouse startte in januari de ontwikkeling van een Android-versie van de app en vorige week konden de eerste testers ermee aan de slag. Nu is de app ook in de Play Store te vinden alleen kun je er nog niet direct gebruik van maken.

Clubhouse voor Android is nu ook in de Play Store te vinden

Deelname aan Clubhouse vindt namelijk nog steeds op uitnodiging plaats en de app is voor nu alleen nog in de Verenigde Staten beschikbaar. Je kan je wel alvast in de Play Store aanmelden om een seintje te krijgen als de app daadwerkelijk voor iedereen beschikbaar komt. Ondertussen kun je alvast een uitnodiging van een ander Clubhouse-gebruiker ritselen. Wil je daarna meteen meedoen aan de audiogesprekken? Dan kan je bij Android Police terecht voor een apk.

Wat is Clubhouse?

Clubhouse is een sociaal netwerk net als Facebook en Twitter en bestaat sinds maart 2020. Er is wel een groot verschil tussen Clubhouse en de andere twee grootmachten. In plaats van tweets op Twitter en berichten op Facebook, draait dit sociaal netwerk om audio. Je kan er audiogesprekken met anderen beluisteren en voeren. Clubhouse is eigenlijk een experiment dat het beste van podcasts en sociale netwerken zoals Twitter samenbrengt in één sociaal netwerk. De gesprekken vinden plaats in een virtuele chatroom en je kan daar aan deelnemen of de alleen luisteren naar de deelnemers.

De concurrentie heeft de populariteit van Clubhouse inmiddels al opgepikt zoals Twitter's Spaces of Telegram's Voice Chat 2.0. Reddit, Facebook en Spotify werken ook aan hun Clubhouse-variant.

Ga jij gebruik maken van Clubhouse voor Android? Laat het weten in de reacties onderaan het artikel.

Clubhouse: Drop-in audio cha‪t‬
Clubhouse is een sociaal netwerk net als Facebook en Twitter en bestaat sinds maart 2020. Er is wel een groot verschil tussen Clubhouse en de andere twee grootmachte ..

Meer info

Lees meer over:
Clubhouse

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer