ClassPass is het nieuwe 'Netflix voor fitness', nu ook in Nederland beschikbaar

ClassPass is het nieuwe 'Netflix voor fitness', nu ook in Nederland beschikbaar

ClassPass

ClassPass is een startup uit New York die wereldwijd een breed aanbod aan lidmaatschappen voor elk fitness-budget heeft. De dienst biedt toegang tot 15.000 studio's in meer dan 2500 steden wereldwijd en staan ook wel bekend als de ‘Netflix voor fitness’. Classpass start vandaag officieel in Nederland en biedt nieuwe leden een maand lang gratis sporten in de eerdergenoemde vier steden. Met deze lancering komt ClassPass voor het eerst beschikbaar op het Europese vasteland.

ClassPass

Hoe werkt het?

Dankzij het brede aanbod aan lidmaatschappen, hebben leden toegang tot honderden fitness- en wellness-lessen bij sportscholen als HelathCity, K/C Move, Kettlebell Outdoor, Hot Flow Yoga en Saints & Stars. Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht zijn dus de eerste steden op het Europese vasteland waar ClassPass te gebruiken is maar als ik op zoek ga naar sportscholen in de buurt, dan duiken er ook een aantal in Apeldoorn op.

Leden kunnen daarnaast voor een vast bedrag per maand ook sportlessen boeken in één van de 17.000 sportscholen waar ClassPass in andere delen van de wereld al een samenwerking mee heeft. Zo kunnen ze hun ClassPass-lidmaatschap gebruiken in New York, Hong Kong, Sydney, Londen of Dubai. Een lesje yoga, boksen, fietsen, pilates, Barre of CrossFit boek je in de ClassPass-app.

In de toekomst wordt meer sportschool, wellness studio's met massages, spa-behandelingen en acupunctuur aan het netwerk toegevoegd worden. Daarnaast gaat ClassPass dit jaar nog uitbreiden naar meer Europese steden.

ClassPass

Wat kost het?

ClassPass biedt nieuwe leden nu exclusief een maand lang gratis sporten waarmee je een maand lang 21 lessen kunt boeken. Daarna gaat het gratis abonnement automatisch over in een betaald abonnement van 29 euro, 49 euro of 79 euro per maand. Aanmelden voor één van de drie kan hier.

De prijzen van het lidmaatschap zijn daarnaast ook gebaseerd op een creditsysteem, wat het mogelijk maakt lessen en ervaringen voor dynamische prijzen aan te bieden. Elke les die men boekt is opgebouwd uit credits gebaseerd op locatie, tijd, populariteit en het gebruikte materiaal. Het is dus mogelijk om maandelijks vaker te sporten door lessen voor minder credits te boeken. Leden kunnen ook hun favoriete sportschool zo vaak als ze willen bezoeken tegen een hoger credit-tarief.

ClassPass kosten

Die 49 euro geldt dus voor het opnemen van 45 credits voor maximaal 11 lessen. Wil je een goedkoper abonnement? Dan ben je 29 euro in de maand kwijt voor 25 credits voor maximaal 6 lessen. Omdat de credits 'dynamisch' zijn kan het dus per sportschool verschillen hoeveel lessen je voor bijvoorbeeld 25 credits kunt boeken. Voor het abonnement van 29 euro in de maand kun je dan bij de ene sportschool misschien wel meer bokslessen volgen dan bij de andere.

Eén les kost gemiddeld 5 credits. Als je twee keer in de week wilt sporten, ben je dan gemiddeld 40 credits kwijt. Het abonnement van 49 euro komt dan in aanmerking maar dat is in vergelijking tot de gemiddelde maandprijzen van andere sportscholen prijzig. Een optie is dan om andere lessen te boeken dan de sport van je voorkeur. Dan kun je in ieder geval wat vaker sporten.

Al met al is het betaalde abonnement best prijzig en is het creditsysteem van tevoren niet inzichtelijk waardoor je niet meteen voor ogen hebt hoeveel credits je voor welke les in welke sportschool in welke stad je kwijt bent. Wat vind jij van deze nieuwe 'Netflix voor fitness'? Lijkt het je wat?

ClassPass: Try Fitness - Boxing, Yoga, Spin & More
ClassPass biedt premium ervaringen op aanvraag, speciaal geselecteerd voor zowel fitness-liefhebbers als -beginners. Boek de sportles die jij wilt met een eenvoudig ..

Meer info

Lees meer over:
Gezondheid en fitness

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties