Naar content
Trending apps
 • Google Duo: videogesprekken van hoge kwaliteit

 • Gmail

 • Maps: Navigatie en OV

 • WhatsApp Messenger

 • Messenger: gratis sms'en en videobellen

Trending games
 • Fortnite

 • Minecraft Earth

 • Dr. Mario World

 • Harry Potter: Wizards Unite

 • Breaking Bad: Criminal Elements

Trending smartphones
 • POCO X3

 • Samsung Galaxy Note 20 Ultra

 • Google Pixel 4a

 • OnePlus Nord

 • Samsung Galaxy A51

Nieuwste tablets
 • Samsung Galaxy Tab S6

 • Samsung Galaxy Tab A 10.5

 • Samsung Galaxy Tab S4

 • Samsung Galaxy Tab S3 9.7

 • Asus Zenpad 3S 10

Zelf zorgen voor de plaatjes

Claro biedt veel mogelijkheden voor instellen wallpapers [100 promo-codes]

· 17 augustus 2016

Claro is geen app waarmee je wallpapers kunt vinden, maar laat je jouw eigen gekozen plaatjes wel gebruiken als achtergrond, met daarbij de mogelijkheid om allerlei instellingen te doen. Zo kun je intervallen instellen, effecten kiezen voor het uiterlijk van de achtergronden en nog veel meer.

CLARO Random Wallpaper Changer

Claro werd afgelopen maandag al genoemd in de wekelijkse rubriek, nieuwe apps. Yogesh Dama, de ontwikkelaar, heeft onder andere ook App Shortcut Maker en Diesel ontwikkeld, die al eerder besproken is op Androidworld. Met deze nieuwe applicatie kun je mapjes aanmaken met afbeeldingen en deze random gebruiken als achtergrond voor jouw smartphone of tablet, maar de applicatie kan natuurlijk veel meer.

Als je de applicatie voor het eerst installeert krijg je een hele tutorial te zien, waarin alle opties van de app duidelijk worden uitgelegd. Mocht je daar te snel doorheen geklikt zijn, dan kun je via het instellingenmenu altijd nog een keer naar deze stappen kijken. Daarna verschijnt een scherm, waarin te lezen valt dat het scrollen van wallpapers of andere opties en of deze werken met Claro afhangen van de launcher die je gebruikt. Populaire launchers zoals Apex, Nova, Go en Apus werken in combinatie met de app, maar als je een wat exclusievere launcher gebruikt is dat nog even de vraag, testen dus.

Claro

Werking van de app

In het instellingenmenu kun je kiezen wat voor thema je wilt gebruiken, waarbij je de keuze hebt tussen licht en donker. Je kunt daar instellen of je wallpapers wilt uitrekken als dat nodig is, een snelkoppeling voor één van de homescreens creëren en ook kun je in- of uitschakelen of je een notificatie wil zien als je iets van je toestel wilt verwijderen.

Op het hoofdscherm van de applicatie kun je via de zwevende knop rechtsonder een nieuwe map aanmaken. Vervolgens kun je afbeeldingen kiezen die je wilt gebruiken als achtergrond en hierbij verschijnen alle plaatjes en foto's van je toestel die je uit de galerij kunt selecteren. Voor elke map afzonderlijk kun je instellingen doen aan het uiterlijk van de afbeeldingen als achtergrond. Hierbij kun je denken aan mogelijkheden om afbeeldingen in grijstinten of sepia te laten zien, maar ook geblurd of met random effecten. Ook kun je het interval van de afbeeldingen regelen.

Claro

Je kunt dit onder andere ook per dag instellen of voor bepaalde uren. In de avond of 's nachts is het onzin om een wallpaper te laten veranderen dus het is ook mogelijk om dat te bepalen per folder. Uiteraard is het mogelijk om elke map een eigen naam te geven, zodat je precies weet wat voor afbeeldingen er in welke map te vinden zijn.

Daarnaast is het ook mogelijk om instellingen te doen die bijvoorbeeld een geluidje afspelen of het toestel even laten trillen als je wallpaper wordt aangepast, je kunt foto's in de folder in de geselecteerde volgorde laten tonen, maar ook compleet door elkaar. Ook is het percentage van blur aan te passen, waardoor de wallpapers er wat vaag uitzien, maar dit is alleen mogelijk in de betaalde variant.

Conclusie

Al met al kent de applicatie vele mogelijkheden, waarbij je zelf nagenoeg alles aan kunt passen wat je maar kunt bedenken. De app werkt goed en ziet er goed uit. Als je klaar bent met een statische achtergrond en weleens wat variatie wil van je mooiste gedowloade plaatjes of gemaakte foto's dan is Claro een frisse en goed werkende app om dat mee te regelen.

Beschikbaarheid

De applicatie is via onderstaande button gratis te downloaden vanaf Android 4.2 of hoger. Via een in-app-aankoop kun je de advertenties afkopen, maar je kunt ook één van de 100 promo-codes gebruiken, waarna je de volledige functies van de app kunt gebruiken. Hiervoor kies je voor 'unlock', waarna je een scherm te zien krijgt, waarin staat dat het unlocken € 0,79 kost.

Als je echter op die prijs klikt, kun je ook kiezen voor 'inwisselen', waarna je een scherm te zien krijgt waarin staat 'wissel je code in'. Daar voer je één van de onderstaande codes in en drukt op inwisselen, waarna de applicatie geen advertenties meer bevat en ook de blurfunctie is dan te gebruiken.

Claro promo-codes

Mochten alle door jouw ingevoerde codes al gebruikt zijn, dan is het ook mogelijk om de applicatie te unlocken door er vrienden voor uit te nodigen. Als 30 mensen dat verzoek honoreren wordt de volledige versie vrijgegeven. 

De nieuwste artikelen over CLARO Random Wallpaper Changer

10 beste achtergronden-apps voor je Android-telefoon

Nieuwe Android-apps in de Google Play Store: week 33

Spelfouten, taalfouten of inhoudelijke fouten ontdekt? Stuur dan een mailtje naar de auteur van dit artikel!

Reacties (14)
Bezig met laden van reacties...