Chrooma Keyboard vanaf nu gratis te downloaden en gebruiken

Chrooma Keyboard vanaf nu gratis te downloaden en gebruiken

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Chrooma Keyboard

Chrooma Keyboard is één van de vele third party-keyboards die je kunt vinden in de Play Store en kostte altijd rond de anderhalve euro, maar is vanaf nu volledig gratis te gebruiken. Wel kun je (nog steeds) via in-app-aankopen verschillende functies unlocken. De app biedt verschillende instellingen die je ook kent van andere apps, waaronder de ondersteuning voor meerdere talen, maar deze tegelijkertijd door elkaar gebruiken kan bijvoorbeeld alleen als je de premium-functie vrijkoopt voor € 2,49.

Het toetsenbord staat erom bekend dat deze zich aanpast aan de kleuren van de app waarin je typt, maar dat werkt niet altijd even goed. Bij de Androidworld Reader was deze bijvoorbeeld prima en mooi blauw, maar bij de 'groene' Play Store was deze ook blauw, terwijl het keyboard in de Chromebrowser weer geel was. Je kunt ook gebruikmaken van vegen om zo nog sneller tekst in te voeren en dat werkt allemaal vlekkeloos.

Je kunt dus vanaf nu het keyboard gratis gebruiken in verschillende talen en de mogelijkheid om het toetsenbord altijd en overal één kleur te laten zijn is ook mogelijk. Als je echter meer wilt kunnen aanpassen, waaronder bijvoorbeeld het lettertype van het toetsenbord of hoe deze eruit ziet qua gradiënten zul je moeten betalen. Ook kun je dan zelf toegevoegde woorden in de bibliotheek synchroniseren met andere apparaten of kun je kiezen voor een andere lay-out van het toetsenbord, bijvoorbeeld voor de bekende thumb lay-out, waarbij het toetsenbord in tweeën is gedeeld.

Bètatester worden?

Je kunt ook tester worden van het toetsenbord, waarbij je eerder updates voorgeschoteld krijgt die nieuwe functies brengen. Vervolgens is het mogelijk om feedback achter te laten, waardoor de toetsenbord-app nog beter kan worden en waardoor de ontwikkelaar dit kan doorvoeren naar de versie die in de Play Store te vinden is. Kwestie van lid worden van deze Google+-community en je daar aanmelden!

Beschikbaarheid

Chrooma Keyboard werkt op devices met Android 4.4 of hoger, is nu dus gratis geworden, maar biedt wel in-app-aankopen om meer functies te kunnen gebruiken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk