Chrome voor Android maakt het wisselen tussen zoekresultaten makkelijker

Chrome voor Android maakt het wisselen tussen zoekresultaten makkelijker

De Chrome-browser voor Android krijgt mogelijk een interessante wijziging voor de weergave van zoekresultaten. Google test momenteel de nieuwe functie en ze is alvast aan te zetten via een flag.

Zoekresultaten in Google Chrome verhuizen

In plaats van op een resultaat van Google Zoeken te tikken en naar een webpagina te gaan en vervolgens terug te moeten navigeren naar die resultaten om een andere te kiezen, wordt misschien verleden tijd. Continuous Search Navigation is namelijk een nieuwe functie in Chrome die Google momenteel test, zo ontdekte 9to5Google. Deze functie integreert de zoekresultaten boven in de Chrome-browser zodat je niet telkens meer terug hoeft te gaan naar de zoekresultaten van Google Zoeken. Dat geldt natuurlijk ook voor de zoekresultaten in Chrome zelf.

Zodra je op één zoekresultaat tikt, zal je de overige resultaten bovenin, net onder de adresbalk, te zien krijgen. Je kan zo makkelijk navigeren tussen verschillende websites zonder dat je terug hoeft te gaan naar het overzicht met resultaten van je zoekopdracht. Je hoeft zo ook niet meer meerdere tabbladen te openen in een groep om alle resultaten naast elkaar te zetten. Je kan tussen de verschillende websites scrollen door naar links en naar rechts te vegen. Zodra je een pagina hebt gevonden waar je tevreden mee bent, kan je de zoekbalk sluiten.

Chrome voor Android maakt het wisselen tussen zoekresultaten makkelijker
Zoekresultaten boven in de Google Chrome-browser

Continuous Search inschakelen

Om Continuous Search in te schakelen in Google Chrome, moet je een zogenaamde flag inschakelen via onderstaande url. Kopieer deze tekst in de adresbalk van Chrome (een directe link werkt niet). Je komt nu uit bij een flag voor ‘Continuous Search Navigation’. Selecteer ‘Enabled’ en start de browser opnieuw op.

  • chrome://flags/#continuous-search

Deze extra balk met Google-zoekresultaten in Chrome voor Android handig zijn als je bijvoorbeeld ergens onderzoek naar doet, zoals het lezen van meerdere recensies voor een game of het controleren van prijzen bij meerdere winkels. Toch vergt de nieuwe balk wel wat gewenning as je gewend bent om de te gebruiken terug-knop te gebruiken om weer naar het overzicht met zoekresultaten te gaan. Wat vind jij van Continuous Search. Ga je het gebruiken als Google deze functie definitief in Chrome zet? Zet je de flag vast aan? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Google Chrome: snel en beveiligd
Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het on ..

Meer info

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer