'Chrome voor Android dient straks als sleutel voor 2FA, zo werkt het'

'Chrome voor Android dient straks als sleutel voor 2FA, zo werkt het'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google-accounts die met tweestapsverificatie werken of 2FA, kunnen straks aan de hand van de Chrome-browser hun identiteit bevestigen. Het is opnieuw een extra mogelijkheid die Google toevoegt en het moet TFA toegankelijker maken voor gebruikers.

Chrome als 2FA-methode

Google zet steeds meer in op tweestapsverificatie voor de bescherming van Google-accounts, dat is duidelijk. Het bedrijf activeerde recent tweestapsverificatie automatisch op accounts. Met 2FA moet je aan de hand van een extra stap je identiteit bevestigen. Log je in op je laptop, dan kan je op je Android-telefoon bevestigen dat jij het bent die je aanmeldt. Volgens Google is het in veel situaties veiliger dan wachtwoorden, omdat die vaak hergebruikt worden op verschillende platformen.

Gerelateerde artikelen

9To5Googfle heeft ontdekt dat Google de functie alvast test in Chrome Beta versie 93 voor Android. Je browser zal dan gebruikt worden als een plaats waar je je identiteit kan bevestigen wanneer je inlogt. Je krijgt eenvoudigweg in Chrome de vraag of je zojuist hebt ingelogd en je kan dan bevestigen door 'Ja' te antwoorden. Het is weer een extra manier om 2FA te laten werken, en dat is een goede zaak.

De 2FA-verificatie in Chrome

De 2FA-verificatie in Chrome

Hoewel deze methode nu op Chrome voor telefoons wordt getest, lijkt 2FA voor Chrome ons vooral interessant op pc's. Je Android-telefoon kan namelijk al dienen als beveiligingssleutel, maar het is wel handig als je straks ook een pc, die in Chrome met je Google-account is ingelogd, kan gebruiken als authenticatiemethode. Belangrijk is dan wel dat alle apparaten met Chrome synchronisatie hebben aan staan.

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid

We verwachten dat de functie voor Chrome binnenkort beschikbaar zal zijn in de stabiele Chrome 93-versie voor Android, Windows, macOS, Linux en Chrome OS. Gebruik jij 2FA met je Google-account? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Chrome? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Chrome Beta

Chrome Beta

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Deze versie is de ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk