Chrome experimenteert met tabbladen groeperen en nieuwe interface

Chrome experimenteert met tabbladen groeperen en nieuwe interface

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Chrome-tabbladen

De ontwikkelaars van Google Chrome hebben zich het afgelopen jaar wel meer gefocust op de werking van tabbladen, zowel in de versie voor Android als desktop. In mei rolde Google nog een nieuwe interface uit en in september presenteerden de ontwikkelaars nog een handvol nieuwe functies voor tabbladen, gevolgd door een nieuw menu dat vorige maand werd uitgerold. De Chrome-ontwikkelaars werken nu opnieuw aan een nieuwe interface, dat weet XDA Developers.

Voor een select aantal gebruikers van de instabiele Chrome Canary-browser ziet het overzicht van tabbladen er volledig anders uit. Het Google-logo is kleiner, en je vindt het meer aan de bovenkant terug naast een nieuwe schakelaar waarmee je incognitomodus activeert. Je recent bezochte websites zijn nu in een horizontale rij onder de zoekbalk, en je kan door die apps scrollen.

Screenshot van de functie

Tabbladen groeperen

Het belangrijkste is het overzicht van je tabbladen onderaan de pagina voor een nieuw tabblad. Google wil je tabbladen en groepen van tabbladen onderaan weergeven. Tabbladen kan je groeperen door ze naar elkaar toe te slepen, vergelijkbaar met een map op het startscherm van Android. Vervolgens krijg je te zien hoeveel tabbladen in één groep zitten.

De nieuwe interface is te zien in Chrome Canary voor een deel van de gebruikers, maar we zien ook al delen van het experiment terug op Chrome Beta. In die laatste zien we de nieuwe interface met de incognitoschakelaar, de horizontale rij van recent bezochte sites in het overzicht van al je tabbladen. De mogelijkheid om tabbladen te groeperen, werkt voorlopig nog niet in die de Beta-browser.

Beschikbaarheid

Wie de functie nu alvast wil uitproberen en liever niet langer wacht tot de functie eventueel naar de stabiele versie van Chrome komt, kan ze alvast activeren in Canary via een 'Chrome flag'. Ga naar: "chrome://flags/#enable-duet-tabstrip-integration" (kopieer en plak de tekst in je adresbalk), kies 'Enabled' en herstart je browser. In mijn browser bleef Canary telkens crashen als ik een groep wilde maken, en groeperen werkte alleen met de menuknop. Werkt het bij jou wel? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Chrome Canary (instabiel)

Chrome Canary (instabiel)

Chrome Canary is de dagelijkse testversie van Google Chrome. Deze versie van de browser kun je gebruiken als je graag het nieuwste van het nieuwste wilt en daarbij d ..
Chrome Beta

Chrome Beta

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Deze versie is de ..
Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk