Chrome krijgt 'Later lezen'-functie, zo activeer je het alvast

Chrome krijgt 'Later lezen'-functie, zo activeer je het alvast

Google Chrome krijgt een nieuwe functie waarmee je artikelen kan opslaan in je browser om ze later te lezen. Ze verschijnen dan in een apart gedeelte van je bookmarks. We laten zien hoe de functie werkt op je telefoon.

Chrome Later lezen

Google Chrome wil het binnenkort voor lezers makkelijker maken om webpagina's later te lezen. Je kan ze bewaren om ze dan achteraf in een apart gedeelte van je bookmarks terug te vinden. De functie wordt nu al getest in versie 90 van de instabiele Chrome Canary-browser, dat weet XDA Developers.

Wie in Chrome Canary een link lang ingedrukt houdt, krijgt het gebruikelijke menu te zien waarmee je onder meer de link kan kopiëren, delen of openen in een nieuw tabblad. Versie 90 voegt daar nog de mogelijkheid aan toe om te kiezen voor de optie 'Later lezen'. Als je daarop tikt krijg je onderaan de boodschap dat de webpagina is toegevoegd aan je leeslijst. Vervolgens ga je naar het menu in Chrome Canary en vanuit 'Bookmarks' vind je dan 'Leeslijst'. Daarna zie je het overzicht van alle webpagina's die je later wil bekijken.

Chrome krijgt 'Later lezen'-functie, zo activeer je het alvast

De optie 'Later lezen' wanneer je een link lang ingedrukt houdt

Variant van bookmark

'Later lezen' is dus een variant van een bookmark en de bedoeling is dat je leeslijst regelmatig wordt aangevuld met pagina's die komen en gaan, anders dan gewone bookmarks die eerder permanent blijven. De nieuwe functionaliteit kan je beschouwen als Googles antwoord op de diepe integratie van 'Pocket' in de nieuwe Firefox-browser. Pocket is een bekende tool waarmee je links kan bewaren en ordenen, maar de functionaliteiten via die app zijn nog veel uitgebreider vergeleken met 'Later lezen'. Later lezen laat je bijvoorbeeld geen pagina's offline bewaren, er zijn ook geen tags om pagina's te ordenen.

Op dit moment werkt Later lezen nog niet voor alle gebruikers al standaard in Chrome Canary. Je kan de functie wel in alle versies van Chrome activeren via de 'Chrome flags'. Dat is Googles verzameling van experimentele browserfuncties. Bezoek met de adresbalk van je browser de pagina 'Chrome://flags' en zoek naar 'read later' met de zoekbalk. Vervolgens kies je onder 'Read later' voor Enabled en tot slot druk je op 'Relaunch' om je browser te herstarten. Je kan dan meteen artikelen gaan bewaren in je leeslijst.

Het is nog niet bekend of en wanneer deze functie standaard actief zal zijn in Chrome. Gebruik jij al andere methodes om webpagina's later weer terug te vinden? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Back to School themaweek op Androidworld

Lees meer