'Chrome kan straks tekst delen met leuke achtergrond en letterype'

'Chrome kan straks tekst delen met leuke achtergrond en letterype'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Straks is het mogelijk om naar een stuk tekst op een pagina te verwijzen door een leuke gestileerde afbeelding te maken. Je kan kiezen uit verschillende designs met speciale achtergronden lettertypes. Op dit moment is de feature nog in een testfase.

Paginatekst delen

Als je een link deelt naar een webpagina dan wil je in bepaalde gevallen slechts verwijzen naar een bepaald stukje tekst. Google heeft daarom een functie in Chrome gebouwd waarmee je tekst kan markeren om hem dan zo te delen met je contacten. Wanneer die op de link tikken, dan verschijnt het stuk tekst waar jij naar verwijst bovenaan. De functie maakt al deel uit van versie 90 van Chrome.

Google bouwt nu verder op deze manier om content te delen in Chrome, en er is daarom een verbeterde versie van deze functie op komt. Dat weet Android Police. Nu zal je de tekst waarnaar je verwijst mooi kunnen presenteren met een achtergrond en een aangepast lettertype, alsof het zo'n inspirerende quote is die je weleens voorbij ziet komen in je feed op Facebook. In feite deel je een afbeelding waarin de betreffende tekst staat, en onderaan verschijnt dan de link naar de juiste plek op de pagina.

Een voorbeeld van een stukje gestileerde tekst, gedeeld in Telegram.

Een voorbeeld van een stukje gestileerde tekst, gedeeld in Telegram.

Zo kan je het instellen

De functie werkt op dit moment enkel in Chrome Canary versie 93, de instabiele testversie van de browser, via de bekende Chrome-flags. Dat zijn experimentele functies. De feature is ook al te zien via de flags in Chrome Beta versie 92, maar daar werkt het nog niet goed op het moment van schrijven. In onderstaand stappenplan tonen we je hoe je ermee aan de slag kan.

Stappenplan
  1. Open Chrome Canary
  2. Voer de link in chrome://flags en bevestig
  3. Gebruik de zoekbalk bovenaan en vul daar in webnotes. Bevestig.
  4. Onder WebNotes Stylize verander je Default naar Enabled
  5. Kies Relaunch
  6. Ga vervolgens een pagina, selecteer een stuk tekst en kies Delen
  7. Druk op Markering stylen
  8. Veeg doorheen de verschillende designs en kies Volgende bij een design naar keuze
  9. Daarna kies je de app waarmee je wil delen, zoals je het gewend bent

Het is nog niet bekend of en wanneer deze functie doorstroomt naar de andere versies van de browser. In dit artikel lees je over nog meer recente nieuwigheden in de stabiele versie van Chrome 90. Wat vind jij van deze manier om tekst uit een pagina te delen? Ga jij het gebruiken?

Gerelateerde artikelen

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Chrome? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Chrome Canary (instabiel)

Chrome Canary (instabiel)

Chrome Canary is de dagelijkse testversie van Google Chrome. Deze versie van de browser kun je gebruiken als je graag het nieuwste van het nieuwste wilt en daarbij d ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk