Chrome Canary krijgt flag om notificatieverzoeken te verbergen

Chrome Canary krijgt flag om notificatieverzoeken te verbergen

Chrome Canary

Vrijwel elke regionale nieuwswebsite vraagt je tegenwoordig toestemming voor het sturen van de, in onze optiek, irritante notificaties. Met de notificaties blijf je up-to-date over het laatste nieuws; in de basis niet eens zo’n slecht idee. Dat is wel anders voor de manier, waarop websites aandringen op het toestemming geven voor het versturen van de notificaties. Bij sommige websites krijg je bij elk bezoek, hoe kort het ook mag zijn, de vraag om notificaties in te schakelen. Google Chrome Canary, brengt daar een oplossing voor – met de flag kan je notificaties in een paar klikken uitschakelen.

Chrome Canary notificaties

Met de flag, zie je 'helemaal' geen notificaties meer

Eind augustus, liet XDA al zien dat Google werkte aan de functie. Toentertijd bleek de flag in Chrome Canary nog niet actief te zijn. Inmiddels zijn we een maand verder en heeft Android Police weten te bevestigen, dat de flag in de testversie van Google Chrome inmiddels werkzaam is. Als je Canary op je Android-telefoon hebt staan, dan kan je browsen naar chrome://flags/#quiet-notification-prompts – door de link te kopiëren; een directe link naar Chrome Flags werkt niet. Daar kan je de toestemming in zijn geheel weigeren, of de 'heads-up notifications' en/of 'mini-infobar' (los van elkaar) alsnog toestaan in Google Chrome.

Beschikbaarheid

Gezien Google de functie pas vorige maand aan het Canary-traject heeft toegevoegd – en deze pas vrij kort daadwerkelijk actief is in de testversie – is het vaststellen van een datum waarop het in een stabiele versie terechtkomt, zo goed als onmogelijk. Bezoek je veel websites met de notificaties, dan kan je de Canary-browser uiteraard eens raadplegen. Let wel, Google Chrome Canary wordt ingezet om de nieuwste functies te testen. Daardoor kan het zo zijn dat de browser niet stabiel werkt. Het zal hopelijk niet zo lang duren, voordat iedereen de nieuwe Chrome-functie kan gebruiken.

Chrome Canary (instabiel)
Chrome Canary is de dagelijkse testversie van Google Chrome. Deze versie van de browser kun je gebruiken als je graag het nieuwste van het nieuwste wilt en daarbij d ..

Meer info

Lees meer over:
Chrome

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties