Dagelijkse ontwikkelingsversie Chrome Canary nu ook voor Android

Dagelijkse ontwikkelingsversie Chrome Canary nu ook voor Android

Chrome Canary gaat van z'n stokje

De naam Chrome Canary is niet willekeurig gekozen. De dagelijkse ontwikkelingsversie fungeert namelijk als waarschuwing: wanneer het met deze versie misgaat, moeten problemen opgelost worden voordat nieuwe functies verwerkt kunnen worden in de andere testversies en uiteindelijk de stabiele release. Zijn naam slaat dan ook op de kanaries die mijnwerkers meenamen in (kolen)mijnen, omdat de dieren bij zeer lage concentraties van gevaarlijke gassen al van hun stokje gingen, waarna de mijnwerkers konden maken dat ze wegkwamen.

Chrome Canary is al jaren beschikbaar op de desktop en er was ook een tijd een automatisch gegenereerde Android-versie beschikbaar. Deze was echter nog niet beschikbaar in de Google Play Store. Aangezien de Canary-versies van Google Chrome niet handmatig worden getest, zul je bij het gebruik van de ontwikkelingsversie problemen tegenkomen. Daarbij hoopt Google dat je problemen met deze versie zult melden, zodat ze verholpen kunnen worden voordat ze opgenomen worden in één van de andere testversies of zelfs de stabiele release van Chrome.

Beschikbaarheid

Je vindt Chrome Canary in de Google Play Store door op de onderstaande knop te drukken. Uiteraard kun je, als je net iets minder 'avontuurlijk' aangelegd bent ook de bèta-versie of dev-versie van Chrome installeren. Houd er wel rekening mee dat Chrome Canary zeer vaak geüpdatet wordt.

Bron: Chromium Blog, tip: Claudia

Chrome Canary (instabiel)
Chrome Canary is de dagelijkse testversie van Google Chrome. Deze versie van de browser kun je gebruiken als je graag het nieuwste van het nieuwste wilt en daarbij d ..

Meer info

Lees meer over:
Communicatie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties