Chrome Beta 73: nieuwe adresbalk met deelknoppen en verbeterde videoweergave

Chrome Beta 73: nieuwe adresbalk met deelknoppen en verbeterde videoweergave

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Nieuwe adresbalk

In de nieuwe versie 73 van Chrome Beta zijn verbeteringen voor zowel Android als pc doorgevoerd. Laten we beginnen met Android, waar de nieuwe adresbalk zijn weg heeft gevonden naar Beta. Twee weken geleden ontdekten we hem nog voor het eerst in Chrome Dev en Canary. Als je op een url tikt krijg je voortaan een deelknop, kopieerknop en bewerkknop te zien. Daarmee kan je een url in één klap delen via een app, kopiëren naar je klembord of gewoon bewerken.

Foto van de nieuwe adresbalk in Chrome Beta

Volgens Google wordt Chrome op die manier toegankelijker, want voordien werd een url enkel enkel geselecteerd al je hem aantikt op je scherm, waardoor het voor sommige gebruikers niet duidelijk was hoe je dan een nieuwe url invoert of begint te zoeken. De huidige url verschijnt nu onder de zoekbalk als je hem aantikt, waardoor de zoekbalk altijd vrij lijkt te zijn.

Je kan er nu meteen mee aan de slag zonder dat je de functie zelf moet activeren via een 'Chrome flag'. Zorg alleen dat je de laatste versie, versie 73, van Chrome Beta hebt geïnstalleerd. Download de app via de knop onderaan dit artikel. Als je nog geen update in de Play Store hebt gezien, kan je de de app ook updaten via een apk-bestand in APK Mirror.

Screenshot van het nieuwe deelmenu

Videoweergave

Google heeft een Picture-in-Picture (PiP)-modus voor video toegevoegd aan de desktopversie van Chrome Beta. Als je in een video zit die in het klein wordt weergegeven op een webpagina, maar vervolgens minimaliseer je die pagina, dan zal de video blijven afspelen, in zijn eigen aparte venster. Je kan hem daar pauzeren of sluiten via het kruisje. Je kan de functionaliteit even uittesten in Chrome Bèta voor desktop via deze link.

Ten slotte biedt Chrome Beta 73 voor desktop ook ondersteuning voor toetsenborden die speciale knoppen hebben om media af te spelen. Als je een play- en pauzeknop op je keyboard hebt, kan je daarmee nu video's afspelen of pauzeren.

Screenshot van PiP-modus

Even de video naast het artikel plaatsen

Chrome Beta

Chrome Beta

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Deze versie is de ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk