Chrome voor Android heeft een donker thema, zo stel je hem in

Chrome voor Android heeft een donker thema, zo stel je hem in

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Chrome met donker thema

Ondanks dat vele Google-apps nu al een donker thema hebben, had een van de belangrijkste, Chrome voor Android, nog steeds deze optie niet. Google is er al wel een tijdje bezig met het testen van deze nachtmodus in de desktopversie, zo zagen we in januari van dit jaar. Chrome versie 74 voor desktops bracht het langverwachte donkere thema vorige week dan eindelijk naar de Windows-browser en dezelfde versie voor Android zou het donkere thema ook moeten bevatten. Dat is nu het geval, Google brengt - via een kleine omweg - het donkere thema naar Chrome voor Android.

Donkere modus inschakelen

Het donkere thema is nog niet meteen via een schakelaar in de instellingen te activeren. Deze schakelaar zul je eerst via een zogenaamde flag moeten zichtbaar maken.

> Type het volgende in de adresbalk in Chrome: chrome://flags#enable-android-night-mode

> Tik op het menu 'Android Chrome UI dark mode' en selecteer 'Enabled'

Screenshot van Chrome met donker thema

> Start Chrome voor Android opnieuw op

> Open Chrome voor Android

> Ga via het menu rechtsboven in naar 'Instellingen'

> Selecteer bij de optie 'Dark mode' het donkere thema

Screenshot van Chrome met donker thema

Je ziet nu dat de startpagina van Chrome, het menu en bij sommige websites de adresbalk donker gekleurd zijn. Een donkere modus in apps is prettiger om naar te kijken als het donker is en het verbruikt minder energie in het geval van smartphones met een AMOLED-scherm. Er zijn inmiddels al vele apps die een donkere modus ingebouwd hebben en daarnaast verwachten we een systeembrede donkere modus in Android Q, de volgende Androidversie, te zien. We gaan deze donkere modus dus steeds meer tegengekomen op onze Androidsmartphone.

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk