Nieuwe Bunq-app geeft klanten meer controle over hun financiën

Nieuwe Bunq-app geeft klanten meer controle over hun financiën

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Europa heeft momenteel te maken met ongekende inflatie en 94% van alle Nederlanders ervaart last van gestegen prijzen. Bunq wil deze mensen helpen om meer grip op hun financiën te krijgen via nieuwe mogelijkheden in de Bunq-app.

Veel Nederlanders zitten in de financiële problemen

Bunq deelt een aantal cijfers over de financiële problemen waar veel Nederlanders momenteel mee te maken hebben. Zo geeft 98% van Nederlandse millennials aan dat de huidige economische omstandigheden effect op hen hebben, en 40% zegt dat inflatie zelfs een grote impact heeft op hun levensonderhoud. 31% van alle Nederlanders hebben geplande uitgaven voor onbeperkte tijd uitgesteld, en 56% is al drastisch minder gaan uitgeven.

Gerelateerde artikelen

Daarnaast geeft twee derde van Nederlanders aan dat hun langetermijnplannen, zoals verhuizen of kinderen krijgen, door de inflatie worden beïnvloed. Een derde merkt dat de prijzen van hun dagelijkse boodschappen met 15% zijn gestegen en elke vierde Nederlander voelt de last van de 15% hogere kosten voor gas, water en licht. Elke tiende Nederlander betaalt nu 10-15% meer huur dan een jaar geleden.

Bunq-app krijgt nieuwe functies

Een grote meerderheid van de Nederlandse bevolking heeft stappen ondernomen om weer grip op hun financiën te krijgen: 69% is zorgvuldiger met budgetteren en 30% is extra voorzichtig met grote of impulsieve aankopen. Bunq wil deze mensen hierbij helpen door nieuwe functies toe te voegen aan hun mobielbankieren-app. Deze functies maken het voor klanten mogelijk om meer controle te krijgen over hun financiën te krijgen.

De nieuwe functies heten Easy Budgeting en Groepsuitgaven. Met Easy Budgeting kunnen Bunq-klanten budgetten opzetten voor bijvoorbeeld boodschappen, winkelen of vakantieplannen. Vervolgens zal de app elke uitgave automatisch van het juiste budget aftrekken. Met Groepsuitgaven kunnen Bunq-klanten meerdere activiteiten met familie en vrienden ondernemen, zoals bijvoorbeeld een weekendje weg of een avond uit eten. De pasbetalingen die tijdens dit weekendje weg of avondje uiteten gedaan worden, kunnen automatisch aan een Groepsuitgave toegevoegd worden. Achteraf worden de kosten gedeeld over de deelnemers.

Gerelateerde artikelen

Versie 4 van de Bunq-app staat nu in de Play Store klaar om bijgewerkt te worden. Heb jij de nieuwe functies al gezien? Ga je er gebruik van maken? Laat het ons weten in de reacties.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de Bunq-app? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

bunq - bank of The Free

bunq - bank of The Free

Bunq is een relatief nieuwe internetbank, waarbij je geen IBAN-rekeningnummers nodig hebt om geld over te maken, maar het is slechts een kwestie van je juiste telefo ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk