Buienradar heeft nieuwe Europese weerkaarten: zo werkt het

Buienradar heeft nieuwe Europese weerkaarten: zo werkt het

De Buienradar-app heeft twee nieuwe Europese weerkaarten gekregen en nu krijg je via dus meer inzicht van het weer op vakantie. Je kan de mate van bewolking, de temperatuur, neerslag en satellietbeelden bekijken in Europa.

Buienradar Europese kaarten

Versie 7.1.18 van Buienradar is nu beschikbaar voor gebruikers en het is volgens de ontwikkelaars een update die de app klaarstoomt voor de zomer. In de changelog gaat het over kleine verbeteringen, maar interessant zijn twee nieuwe Europese weerkaarten die voor vakantiegangers een meerwaarde betekenen.

Als je Buienradar opent zie je standaard de weekaart met neerslag in Nederland, maar de app bevat nog veel meer weerkaarten. Om ze te bekijken druk je rechtsboven op de weerkaart op het Lagen-icoontje dat opgestapelde kaarten moet voorstellen. Je vindt dan het tabblad Europa en zo ontdek je alle Europese kaarten: Buienradar, Satelliet, Temperatuur en Wolken. In principe is alleen die Europese kaart met 'Wolken' nieuw en dus lijkt het erop dat er nog een extra Europese kaart op komst is, vermits de ontwikkelaars over twee nieuwe kaarten spreken in de changelog van de update.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Buienradar heeft nieuwe Europese weerkaarten: zo werkt het

BBQ-weer

Buienradar bevat verder nog een andere handige zomerse functie die de komende maanden handig kan zijn, maar dan vooral voor wie thuis in Nederland blijft. Met de BBQ-weerkaart krijg je te zien welke dagen in de komende week het meeste geschikt zijn om te barbecueën. De app maakt daarmee een afweging tussen onder andere de kans op neerslag en de verwachte temperatuur van die dag. Per provincie geeft Buienradar andere aanbevelingen wat het BBQ-weer betreft.

Vorig jaar schreven we over onze 10 favoriete weerapps die je op je telefoon kan testen. Ben jij al jarenlang gebruiker van Buienradar of zijn er ook andere weerapps die je vaak opent? Laat het ons weten in de reacties.

Buienradar - weer
De Buienradar-app is in totaal meer dan 5,5 miljoen keer gedownload uit de Play Store en de App Store van Apple. De dienst geeft al jarenlang regenradarbeelden en we ..

Meer info

De populairste artikelen over weerberichtapps

Bedankt voor de tip, Ronald!

Lees meer over:
Weer Buienradar - weer

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Lees meer