Buienradar-app heeft 2 nieuwe functies: dit kan je ermee

Buienradar-app heeft 2 nieuwe functies: dit kan je ermee

Buienradar heeft een paar veelgevraagde functies toegevoegd aan zijn app. Allereerst zijn er nu legenda's waarmee je de hoeveelheid neerslag kan afleiden en de app gaat ook opnieuw waarschuwen bij ernstig stormweer. We laten zien hoe het werkt.

Buienradar-legenda's

Als je twijfels hebt of die donkere lucht boven je hoofd zich ook gaat vertalen in een regenbui, dan kan Buienradar het antwoord geven. Alleen zorgt een verbetering in de laatste update ervoor dat je nog meer inzicht krijgt wanneer regenval gepredikt wordt in de app.

"Nieuw in de app: legenda's. Er is veel naar gevraagd, nu zijn ze eindelijk hier. Klik op het '?'-icoon in een radar of kaart om de legenda te openen", zo kondigt Buienradar aan in de Google Play Store.

In de app zie je rechts naast de kaart inderdaad een '?'-icoontje dat de hoeveelheid regenwater, uitgedrukt in millimeter per uur, weergeeft. Een millimeter regen komt altijd overeen met één liter water op een oppervlakte van één vierkante meter. Buienradar maakte al langer met kleuren de verschillen in hoeveelheid regenwater duidelijk, maar nu kan je aan de hand van de legenda ook duidelijk zien wat het betekent.

Buienradar-app heeft 2 nieuwe functies: dit kan je ermee
De legenda in Buienradar

Weerwaarschuwingen

Een tweede belangrijke nieuwigheid in de laatste update zijn de weerwaarschuwingen die terug zijn van weggeweest. In de app kan je voortaan weer zien wanneer code geel, oranje of code rood wordt verwacht. De kleurcodes hebben te maken met de windkracht uitgedrukt in beaufort (Bft). Wanneer de wind 8 Bft bereikt spreekt men van kleurcode oranje, en dan krijg je dat te zien in het Vandaag-tabblad van Buienradar, ofwel het beginscherm van de app.

Gebruik jij Buienradar om regenbuien te snel af te zijn? Misschien verkies je een andere weerbericht-app daarvoor? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel. Check zeker ook onze favoriete weerbericht-apps.

Buienradar - weer
De Buienradar-app is in totaal meer dan 5,5 miljoen keer gedownload uit de Play Store en de App Store van Apple. De dienst geeft al jarenlang regenradarbeelden en we ..

Meer info

Bedankt voor de tip, Ronald!

Lees meer over:
Weer Buienradar - weer

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties