Breakfree: werk aan je smartphone-verslaving

Breakfree: werk aan je smartphone-verslaving

Tom Enthoven

door Tom Enthoven

Laatst geüpdatet

Cold turkey

Je kent het vast wel: het onnodig tevoorschijn toveren en raadplegen van de smartphone, puur uit gewoonte. Het is heel gemakkelijk om een beetje verslaafd te raken aan het priegelen met je telefoon. Ondertussen raast het echte leven aan je voorbij zonder dat je het door hebt. Afkicken is lastig, vooral als je cold turkey gaat en het ding helemaal weglegt of uitzet. Vroeg of laat gaat het toch weer kriebelen en wil je toch weer even kijken of je geen berichtjes hebt binnengekregen.

Breakfree

Om je zonder trillende handen en overmatig zweten te laten afkicken van je smartphone, kun je gebruik maken van Breakfree. Deze app gaat je helpen om jouw overmatig smartphonegebruik in te perken door dit nauwlettend te monitoren en meldingen te geven wanneer je te ver gaat. Het kan erg confronterend zijn om in cijfers te zien hoe vaak je je telefoon ontgrendeld hebt en hoeveel tijd je in het ding gestoken hebt.

Om deze enigszins strenge app een vriendelijker karakter te geven is Sato in het leven geroepen. Sato is een klein, vrolijk mannetje dat jou op uiterst vriendelijke wijze op je overmatige gebruik wijst. Scoor je laag, dan kijkt Sato heel blij en ben je z'n grote vriend. Scoor je hoog, dan wordt Sato erg verdrietig. Een soort mini-interventie dus om je te wijzen op je overmatige smartphonegebruik.

Als je dit zo hebt ingesteld kun je ook notificaties krijgen als Sato vindt dat het genoeg geweest is met die telefoon. Je kunt zelfs achievements behalen en unlocken, een soort beloningssysteem voor jouw goede smartphonegedrag.

Beschikbaarheid

Ben jij ook zo iemand die wel eens wat minder op zijn telefoon zou moeten kijken? Download dan Breakfree uit de Play Store door op onderstaande button te drukken.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk