Blockfolio maakt het traceren van crypto-portfolio's gemakkelijk

Blockfolio maakt het traceren van crypto-portfolio's gemakkelijk

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Bitcoin was in 2009 's werelds eerste cryptocurrency. In de jaren daarna groeide dit snel uit en zelfs nu komen er alsmaar meer digitale munten bij. Dat maakt het er niet makkelijker op om de waarde van je munten – noem het gerust je portfolio – bij te houden. Blockfolio zet in op het bieden van dit overzicht, maar kan nog zoveel meer.

Blockfolio

Investeren in cryptocurrency houdt in dat je veel risico's loopt op plotselinge waardevermindering. Waarde van de digitale munten als Bitcoin of Etherium worden namelijk niet bepaald aan de hand van een intrinsieke waarde, maar door de geschatte waarde die investeerders eraan geven. Tenzij je investeert in munten die gekoppeld zijn aan bijvoorbeeld de eurokoers, kan dit ervoor zorgen dat de waarde van de munt snel omlaag schiet. Apps als Blockfolio maken het traceren van je portfolio van digitale munten gemakkelijk, waardoor je sneller op de hoogte bent van eventuele koerswijzigingen.

Blockfolio maakt het traceren van crypto-portfolio's gemakkelijk

Blockfolio heeft meerdere mogelijkheden ingebouwd om de koersen in de gaten te houden. Zo komt het aanbod tevoorschijn in de app om een eigen portfolio ‘op te bouwen’ binnen de applicatie. Als je op een digitale munt klikt onder het tabblad ‘Track’, krijg je de mogelijkheid om alle transacties in te voeren. Bij het invoeren van de transactie kan het aantal digitale munten die zijn aangekocht met de daarbij behorende aanschafdatum en -prijs worden toegevoegd. Vervolgens berekent Blockfolio met de bekende Crypto-koers hoeveel winst of verlies dit onderdeel van het portfolio op heeft geleverd.

Na het invoeren van alle cryptovaluta is bovenaan het tabblad Track de totale waarde te zien van het crypto-portfolio. Er wordt ook een percentage genoemd dat weergeeft in hoeverre de waarde van je crypto-investering de afgelopen 24 uur is gestegen of gedaald.

Waarde van cryptocurrency's

Naast een weergave van het eigen crypto-portfolio, kan Blockfolio je ook op de hoogte houden van de algehele waarde van een cryptocurrency. Wederom via het tabblad Track kun je, door te klikken op een cryptocurrency gevolgd door het ‘bel-icoontje’, een notificatie instellen voor een specifieke waarde van bijvoorbeeld de Bitcoin. Wordt deze waarde bereikt, dan ontvang je een notificatie. Dit kan handig zijn als er afgewacht wordt op een specifiek prijspunt om op te investeren, of waarop je uit zou willen stappen.

Blockfolio maakt het traceren van crypto-portfolio's gemakkelijk

Via hetzelfde tabblad waarop de notificatie ingesteld kan worden, kunnen ook andere details van de cryptocurrency worden nagegaan. Via het details-tabblad kunnen koerswijzigingen worden bekeken van maximaal twee jaar geleden, maar kan ook nieuws worden gelezen over de specifieke munt dat Blockfolio voor zijn gebruikers selecteert. Ten slotte kan men via Alerts meldingen inschakelen voor prijswijzigingen (in percentages) – het gaat om grote waardedalingen of -stijgingen. Door gebruik te maken van zulke notificaties kunnen grote verliezen eventueel voorkomen worden.

Lees je portie crypto-nieuws

Ten slotte heeft Blockfolio voor Bitcoin en Etherium een selectie van zogenoemde Signals. Blockfolio heeft hiervoor een interne redactie die het belangrijkste cryptocurrency-nieuws opzoekt en daarvan korte samenvattingen plaatst onder Signals binnen het ‘Nieuws’-tabblad. Verder heeft Blockfolio het nieuws-tabblad voorzien van een lijst met algemene nieuwsitems van verschillende nieuwswebsites. Dit zijn nieuwsitems die Blockfolio ophaalt van verschillende websites: er vindt daarop geen selectie plaats.

Blockfolio maakt het traceren van crypto-portfolio's gemakkelijk

Zoals met veel cryptocurrency-apps, kun je ook investeren in cryptovaluta binnen Blockfolio. Let wel, Androidworld geeft geen financieel advies met betrekking tot investeringen in cryptocurrency. Als je voor de beslissing staat om te investeren in cryptocurrency's, houd dan rekening met alle risico's die het met zich meedraagt.

Themaweek op Androidworld

Dit artikel is onderdeel van de themaweek over cryptocurrency op Androidworld. Heb jij een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens deze themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram en Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk