BlindTool helpt blinden door objecten te identificeren

BlindTool helpt blinden door objecten te identificeren

Nick Nijland

door Nick Nijland

Laatst geüpdatet

Een Vulkaan?!

BlindTool probeert blinden te helpen in het dagelijks leven door objecten te scannen met de camera en vervolgens te vertellen wat deze objecten zijn. Ik kan me voorstellen dat het moeilijk is om zo'n app perfect in te stellen, en na deze app getest te hebben blijkt dat ook zo te zijn.

Voordat ik de app opstartte had ik al mijn vraagtekens. Een blinde kan toch met zijn handen voelen wat er voor hem ligt, waarom is deze app dan nodig? Na het testen ben ik hier nog steeds niet achter maar weet ik wel dat deze app zijn gebruikers een beetje voor de gek houdt.

Ik begon simpel door het toetsenbord wat voor mij lag te scannen, dat herkende de app meteen en mijn test begon dus goed. Vanaf dat moment ging alles bergafwaarts. Mijn muis herkende hij als een "goldfish, american lobster en een vulcano." Dat was even schrikken, ik dacht dat ik opeens midden in Haarlem naast een vulkaan stond met een vis en een kreeft voor me. Dat kwam waarschijnlijk omdat mijn muismat oranje is en de app daarop reageerde. Hij herkende echter een knuffel als tien verschillende hondenrassen, wat mij ook verbaasde. Waarom zou ik willen weten welk ras het is, als ik weet dat het een hond is, vind ik dat wel genoeg informatie. Een doos was voor hem een espressoapparaat en een mok noemde hij een boksbal.

Mijn test was niet succesvol, wel hilarisch, maar natuurlijk voor geen enkele blinde persoon te gebruiken op deze manier. De app is nog wel in bèta-fase dus er kan nog van alles aangepast worden, maar de hoop dat de applicatie ooit volledig gaat doen wat er omschreven word, heb ik al opgegeven.

Beschikbaarheid

Je kunt de app gratis downloaden via de knop hieronder.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk