BlackBerry rolt updates uit voor eigen apps

BlackBerry rolt updates uit voor eigen apps

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

BlackBerry apps

Zoals ik al in mijn review schreef, de BlackBerry KEY2 heeft een flink aantal eigen apps maar die zien we niet als bloatware. Al deze apps hebben een functie die bij de BlackBerry horen en die BlackBerry Blackberry maken. In een blog heeft het bedrijf een flink aantal updates aangekondigd voor deze eigen applicaties.

De Kalender- en Contacten-app van BlackBerry hebben beide een kleine verandering ondergaan. De Kalender-app heeft een update gekregen waarmee je een beter overzicht over de maand hebt en het is nu eenvoudiger om een nieuwe contactpersoon toe te voegen op je BlackBerry.

DTEK BlackBerry

De grootste veranderingen zitten in de DTEK-app van BlackBerry. Deze app waakt over de veiligheid van je toestel en waarschuwt je wanneer deze veiligheid in het geding is. De beginpagina van deze app heeft een make-over gekregen zodat de meest belangrijke informatie als eerste te zien is. Men heeft veel werk besteed aan de notificaties en als gebruiker kun je nu veel beter bepalen wanneer en hoe vaak er notificaties van deze app getoond worden. Je kunt nu per toestemming die je geeft aan een app (bijvoorbeeld gebruik van de microfoon) aangeven hoe gevoelig deze is voor jou. Dit kun je per applicatie instellen, dus elke keer wanneer bijvoorbeeld Facebook de camera-app op de achtergrond wil openen, krijg je een waarschuwing van DTEK. Is er een toestemming die nooit gebruikt wordt door apps op je toestel, bijvoorbeeld de toestemming om de kalender in te zien, dan raadt de app je aan deze uit te zetten. Als laatste zal DTEK een wekelijkse scan uitvoeren op je toestel om te controleren je nog veilig genoeg bent.

BlackBerry Redactor

De functie Privacy Shade voorkomt dat mensen over je schouder kunnen zien wat je aan het doen bent op je BlackBerry. Deze is nu uitgebreid met 'Redactor' en deze functie stelt je in staat om gedeeltes van een screenshot te 'blurren´ voordat je hem verstuurd. Als laatste leert het toestel van je stroomverbruik en wanneer je hem aan de oplader legt. Na verloop van tijd zal je BlackBerry je waarschuwen dat je met het huidige verbruik je niet het einde van de dag zal halen.

Beschikbaarheid

Deze updates rollen allemaal via de Google Play Store binnen. Wanneer je niet hebt ingesteld dat dit automatisch gaat ga je naar de Google Play Store op je BlackBerry en tik je 'Mijn apps en games'aan, daar staan alle apps die een update klaar hebben staan.

Bron: BlackBerry Blog

Services van BlackBerry Hub+

Services van BlackBerry Hub+

De app van BlackBerry die onder andere de kalender en de contactenlijsten beheert. ..
DTEK by BlackBerry

DTEK by BlackBerry

Deze app is van BlackBerry en houdt op een BlackBerry-toestel de veiligheid in de gaten. De gebruiker krijgt een melding wanneer er bijvoorbeeld een app op de achter ..

0 reacties

Apps

Dit vind je misschien ook leuk