Bitwarden krijgt ondersteuning voor de nieuwe autofill-functie in Android 11

Bitwarden krijgt ondersteuning voor de nieuwe autofill-functie in Android 11

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De wachtwoordbeheerder Bitwarden krijgt ondersteuning voor de verbeterde autofill-functie in Android 11. Hierdoor is het automatisch invoegen van inloggegevens een stuk intuïtiever geworden.

Smart Keyboard Suggestions

Android 11 heeft een handige functie gekregen die Smart Keyboard Suggestions heet. Deze functie stroomlijnt het automatisch invullen door de integratie van inline suggesties in toetsenbord-apps en wachtwoordbeheerders. Deze suggesties voor het automatisch invullen van gegevens verschijnen dan bovenaan de toetsenbord-app, in plaats van naast het invoerveld. Om deze functie in je favoriete toetsenbord-app of wachtwoordbeheerder te gebruiken, moeten ontwikkelaars wel eerst hun apps hiervoor geschikt maken.

1Password en Gboard behoorden tot de eerste apps die ondersteuning kregen voor de inline autofill-API van Android 11 te ondersteunen. En nu heeft de populaire open-source wachtwoordbeheerder Bitwarden ondersteuning gekregen voor de functie in de nieuwste bètaversie.

Bitwarden krijgt ondersteuning voor de nieuwe autofill-functie in Android 11

Nieuwe situatie

Zodra je de update voor de bètaversie van Bitwarden hebt geïnstalleerd op een telefoon met Android 11 en een toetsenbord-app die de functie ondersteund, krijg je wachtwoordsuggesties direct boven op het toetsenbord te zien. Heb je een toetsenbord-app die de inline autofill-API niet ondersteunt? Dan zal Bitwarden weer de bekende overlay gebruiken die naast het invoerveld verschijnt (zie onder).

Bitwarden krijgt ondersteuning voor de nieuwe autofill-functie in Android 11

Oude situatie

Bitwarden 

Bitwarden is een wachtwoordmanager. De app fungeert als een soort kluis, waarbij je met één hoofdwachtwoord al je inloggegevens van al je accounts bij de hand hebt. Vervolgens kan je door het invoeren van dit hoofdwachtwoord je inloggegevens automatisch laten invullen. Bitwarden is niet alleen gebruiksvriendelijk en privacyvriendelijk, je kan er ook eenvoudig nieuwe wachtwoorden mee genereren. Heb je tweestapsauthenticatie ingeschakeld voor apps? Dan kopieert Bitwarden automatisch deze verificatiecode naar het klembord.

Bitwarden is opensource. Zo is door iedereen -met voldoende programmeerkennis- te controleren of er geen bugs of geheime achterdeurtjes in de software zijn verstopt.

Bitwarden - Wachtwoordbeheer

Bitwarden - Wachtwoordbeheer

Bij Bitwarden draait het om eenvoud en transparantie. Zoals bij alle andere diensten kan je je wachtwoorden synchroniseren tussen je apparaten en je kan ook wachtwoo ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk