Bitwarden-kluis is in noodgevallen toegankelijk voor bepaalde contacten

Bitwarden-kluis is in noodgevallen toegankelijk voor bepaalde contacten

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

De wachtwoordbeheerder Bitwarden krijgt ondersteuning voor toegang voor derden in het geval van nood. Premium-abonnees kunnen anderen hiermee toegang verlenen tot hun kluis.

Bitwarden in noodgevallen

Open-source wachtwoordbeheerder Bitwarden heeft een functie gekregen die je wat gemoedsrust kan geven in het geval van nood. Premium-abonnees kunnen nu namelijk een contactpersoon aanwijzen die toegang kunnen vragen tot hun kluis. Kan de Bitwarden-abonnee niet meer bij zijn of haar inloggegevens, dan kan die persoon er alsnog over beschikken. Deze functie komt bijvoorbeeld van pas als je in coma ligt of je handen niet meer kunt gebruiken om een telefoon te bedienen. De functie werkt alleen met personen die ook een Bitwarden-account hebben.

Contact voor noodgevallen instellen

Je kan alleen via de desktopversie van Bitwarden zo'n contactpersoon instellen. Dat doe je als volgt:

  1. Open de Web Vault
  2. Tik op Instellingen en dan op Emergency Access
  3. Tik op Add emergency contact
  4. Vul het e-mailadres van de contactpersoon in dat hij/zij ook gebruikt voor Bitwarden
  5. Geef de contactpersoon toegang tot je gehele kluis of alleen weergaverechten
  6. Geef een tijd in bij Wait Time
  7. Tik op Opslaan

Wait Time bepaalt hoe lang de betreffende contactpersoon voor noodgevallen moet wachten om toegang te krijgen tot je kluis nadat je een noodtoegangsverzoek hebt ingediend.

Nu moet de ontvanger de uitnodiging accepteren en vervolgens dien je de geaccepteerde uitnodiging nogmaals te bevestigen in je Web Vault. Daarna moet de weergegeven vingerafdrukzin worden gecontroleerd en kan de aanvraag bevestigd worden.

Bitwarden-kluis is in noodgevallen toegankelijk voor bepaalde contacten Bitwarden-kluis is in noodgevallen toegankelijk voor bepaalde contacten

Bij Bitwarden draait het om eenvoud en transparantie. Je kan met deze wachtwoordbeheerder je wachtwoorden synchroniseren tussen je apparaten maar je kan ook wachtwoorden genereren. Wachtwoorden zijn versleuteld in je kluis door middel van AES 256-encryptie. Interessant aan Bitwarden is dat de code van de app volledig open-source is gemaakt. Zo willen de ontwikkelaars meer vertrouwen winnen bij hun gebruikers.

De app bevat verder een variatie van thema's en andere personalisatiemogelijkheden, zoals ook de optie om favoriete diensten aan te duiden die eerst worden weergegeven in de app. Bitwarden is daarnaast één van de eerste wachtwoordmanagers die werkt met Googles nieuwe API voor Android 11 om wachtwoorden automatisch in te vullen. Suggesties voor automatisch invullen worden netjes bovenaan het toetsenbord weergegeven.

Bitwarden - Wachtwoordbeheer

Bitwarden - Wachtwoordbeheer

Bij Bitwarden draait het om eenvoud en transparantie. Zoals bij alle andere diensten kan je je wachtwoorden synchroniseren tussen je apparaten en je kan ook wachtwoo ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk