Bitwarden laat je nu inloggen op pc zonder wachtwoord: zo werkt het

Bitwarden laat je nu inloggen op pc zonder wachtwoord: zo werkt het

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Bitwarden stelt een nieuw systeem voor waarmee je op pc toegang krijgt tot je wachtwoordkluis zonder een wachtwoord te gebruiken. Daarvoor in de plaats gebruik je je smartphone om een inlogpoging goed te keuren. We leggen uit hoe het werkt.

Bitwarden zonder wachtwoord

Wachtwoordbeheerders maken het online leven een beetje mooier en veiliger. Je kan namelijk sterke cijfercodes als wachtwoord gebruiken, zonder dat je deze zelf moet onthouden of invullen. In Bitwarden kan je naast wachtwoorden ook bankpasjes, notities en andere gegevens in de kluis stoppen. Bitwarden maakt het nu makkelijker om toegang te krijgen tot die kluis vanaf een pc.

Als je in de browser wil inloggen dan kan dat voortaan zonder het masterwachtwoord te gebruiken. De mogelijkheid om een apparaat te gebruiken verschijnt in het nieuwe inlogscherm. Als je daar gebruik van maakt stuurt Bitwarden op je telefoon een melding waarin het vraagt of je de inlogpoging herkent. Je krijgt dan een paar details te zien zoals het moment waarop er wordt ingelogd, het IP-adres van het apparaat en dan een reeks van vijf woorden. Deze vijf woorden op je telefoon moeten dezelfde zijn als degene die in je browser verschijnen. Als alles klopt, kan je vervolgens op je smartphone het inloggen goedkeuren.

Gerelateerde artikelen

Toekomst zonder wachtwoord

We zien het steeds vaker voorkomen dat smartphones worden gebruikt om in te loggen. Google past die techniek al langer toe en het heeft vorig jaar zelfs tweestapsverificatie via de smartphone automatisch geactiveerd voor alle Google-accounts.

Daarnaast wordt er door de grootste techbedrijven ter wereld ook aan een toekomst zonder wachtwoorden gewerkt. 'FIDO' zo heet de nieuwe standaard waarbij je smartphone werkt als een sleutel tot al je accounts. Bedrijven als Google, Apple, Microsoft en Samsung gaan er vanaf 2023 gebruik van maken. Als je graag meer over wil weten, verwijzen we je graag door naar dit artikel.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over wachtwoordbeheerders? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Bitwarden - Wachtwoordbeheer

Bitwarden - Wachtwoordbeheer

Bij Bitwarden draait het om eenvoud en transparantie. Zoals bij alle andere diensten kan je je wachtwoorden synchroniseren tussen je apparaten en je kan ook wachtwoo ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk