Bitmoji: maak je eigen karakter en daarop gebaseerde emoticons

Bitmoji: maak je eigen karakter en daarop gebaseerde emoticons

Colin Baak

door Colin Baak

Laatst geüpdatet

Smileys en emoticons

Vroeger bestond een smiley uit een paar leestekens, maar dat is verleden tijd en tegenwoordig kun je op vele mobiele besturingssystemen allerlei smileys en emoticons naar elkaar sturen in allerlei categorieën. Welke emoticon jij precies te zien krijgt ligt aan je besturingssysteem en met het nieuwe Android 5.0 Lollipop zijn er weer heel wat aanpassingen doorgevoerd.

Lees ook: Duivel en kerstman zijn blij zonder harig hart: nieuwe emoticons in Android 5.0 Lollipop

Al die emoticons en smileys hebben één ding gemeen en dat is dat ze niet echt uniek te noemen zijn en vaak bestaan uit universele tekens, poppetjes en inmiddels iedereen ze wel kent. Met de app Bitmoji kun je een eigen unieke set van tientallen verschillende emoticons en plaatjes verkrijgen, allemaal gebaseerd op slechts één karakter die je zelf kunt samenstellen. Het zelf creëren van zo'n karakter doet wat denken aan Androidify, want je kunt ook kiezen uit verschillende monden, ogen, brillen, kledingstijlen, kapsels en onder andere kiezen hoe lang of breed je karakter is.

Bitmoji
Eénmaal het perfecte karakter gemaakt, gebaseerd op jezelf of een andere bekende dan is het een kwestie van opslaan en de app gaat even aan het werk om alle emoticons aan te maken en als dat eenmaal klaar is, is het genieten geblazen. Emoticons en plaatjes zijn te vinden in vijf categorieën zoals liefde of verdriet en bevatten veelal wat tekst om nog duidelijker te maken wat er aan de hand is. Al deze plaatjes zijn te gebruiken in verschillende messenger-apps zoals WhatsApp of Google Hangouts en zo kun jij gepersonaliseerde plaatje sturen, toch wel wat leuker dan al dat standaardwerk. Er is een mogelijkheid om een zwevend hoofdje, ja weer gebaseerd op het door jou aangemaakte karakter, te gebruiken bij messenger-apps. Dit hoofdje zweeft dan boven de messenger-app die jij gebruikt en met één druk op de knop opent Bitmoji, kun je een plaatje kiezen en deze gelijk doorsturen.

Beschikbaarheid

Zelf aan de slag met het ontwerpen van je eigen emoticons, download Bitmoji dan via onderstaande knop, maar alleen voor Android 4.0 of hoger.

Bitmoji

Bitmoji

Met Bitmoji kun je een eigen unieke set van tientallen verschillende emoticons en plaatjes verkrijgen, allemaal gebaseerd op slechts één kara ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk