Nieuw beveiligingsteam van Google zoekt actief fouten in 'gevoelige apps'

Nieuw beveiligingsteam van Google zoekt actief fouten in 'gevoelige apps'

Nieuw beveiligingsteam

Google heeft vacatures online gezet voor online-beveiligingsexperts. De bedoeling is dat een volledig nieuw team actief op zoek gaat naar fouten en kwetsbaarheden in apps die "heel gevoelige informatie" over gebruikers bevatten. Dat weet ZDNet op basis van gelekte vacatures, maar Google heeft de informatie ook bevestigd. Voorbeelden zijn apps voor contactonderzoek tegen het coronavirus, maar ook apps die gerelateerd zijn aan verkiezingen.

De bedoeling is dat het nieuwe onderzoekteam niet alleen dergelijke fouten vindt, maar ook gaat samenwerken met de ontwikkelaars van onveilige apps om een adviserende rol te gaan spelen. Daarnaast gaat het nieuwe team ook samenwerken met Googles andere beveiligingsteams "om nieuwe creatieve manieren te ontwikkelen waarmee in apps het bestaan van kwetsbaarheden op grote schaal vermeden kunnen worden".

Andere beveiligingsinitiatieven

Google heeft ook al langer het Play Security Reward-programma waarbij het mensen aanmoedigt om op zoek te gaan naar ernstige kwetsbaarheden in populaire apps. Daar hangen ook beloningen tot 1 miljoen dollar aan vast. Alleen helpt dit programma Google enkel om fouten te ontdekken in de populairste apps die minstens 100 miljoen gebruikers hebben, en het nieuwe nieuwe beveiligingsteam moet dus dienen als een aanvulling. Google richtte recent ook een ander beveiligingsteam op dat op zoek gaat naar in kwetsbaarheden bij de telefoons van de verschillende Android-fabrikanten.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Android-beveiliging? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter.

Lees meer over:
Security

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties