Bètatest Nederlandse Google Assistant beëindigd

Bètatest Nederlandse Google Assistant beëindigd

Bètatest Nederlandse Google Assistant

Een anonieme tipgever heeft Androidworld laten weten dat hij of zij een e-mail van Google Nederland heeft ontvangen waarin wordt aangegeven dat de testperiode bijna voorbij is. Er wordt de gebruiker nog om feedback gevraagd, wat natuurlijk erg belangrijk is bij een test.

Local Guides mochten aan deze bètatest deelnemen. Dit zijn mensen die informatie in Google Maps op allerlei manieren up-to-date houden. Dit kan bijvoorbeeld door het toevoegen van foto's bij bedrijven, video's bij restaurants, het bijwerken van openingstijden van supermarkten, of het plaatsen van reviews/beoordelingen. Omdat zij zoveel bijdragen aan Maps om informatie, geeft Google ze regelmatig extraatjes maar ook de mogelijkheid om nieuwe functies te testen. Ze kregen bijvoorbeeld toegang tot een speciale Google Maps-app, een herkenbare Local Guide-badge en de bètatest van de Nederlandse versie van Google Assistant.

In februari van dit jaar kregen we voor het eerst te horen dat de Nederlandse ondersteuning in 2018 zou komen en in diezelfde maand konden we melden dat dit nog maar enkele maanden zal gaan duren. Vervolgens startte de bètatest in maart en deze wordt nu dus beëindigd. Wat dit nu precies betekent voor de komst van Google Assistant naar Nederland en België is niet bekend gemaakt. We zullen dus nog moeten afwachten totdat Google Nederland meer informatie vrijgeeft.

Lees meer over:
Google Assistent

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties