Betaalde versie van Telegram: zo zal die eruit zien

Betaalde versie van Telegram: zo zal die eruit zien

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Telegram werkt aan een nieuw verdienmodel voor zij chat-app. Het bedrijf werkt aan een Premium-versie, vermoedelijk een abonnement, dat klanten recht geeft op meer functionaliteiten. Denk aan extra stickers of een manier om zelf een profielafbeelding te ontwerpen.

Telegram  Premium

Telegram is een berichtenapp die we kennen van zijn rijke pakket aan functies. Er is veel personalisatie, de app heeft zijn bijzondere kanalen en groepsgesprekken met functies die voor interactie zorgen. Al zit achter deze mooie updates van Telegram natuurlijk ook een bedrijf dat geld in het laatje wil brengen.

In bètaversie 8.7.2 van de iOS-app zijn er stickers en emoji ontdekt die het label 'Premium' dragen, dat hebben gebruikers ontdekt op de sociale nieuwsapp Reddit. Dat Telegram binnenkort stickers en emoji wil aanbieden als onderdeel van een premium abonnement is iets wat vorige week al gelekt is, maar nu is er dus ook rechtstreeks een aanwijzing ontdekt in de iOS-app. Als je de bewuste stickers wil gebruiken, krijg je het verzoek op een abonnement. Premium stickers die je in een gesprek gebruikt, zijn op dit moment ook niet zichtbaar voor gratis gebruikers van de app. Verwacht wordt dat het abonnement niet exclusief voor iOS zal zijn en straks ook op Android beschikbaar is.

In dezelfde bètaversie is ook een andere ontdekking gedaan in de app voor macOS. Het gaat om een bewerkfunctie voor profielafbeeldingen. Je kan daarmee je favoriete sticker of emoji een kleurrijke achtergrond geven en hem vervolgens op Telegram gebruiken als avatar. Deze nieuwigheid kennen we inmiddels van WhatsApp. Het is niet duidelijk of dit om een premium functie zal gaan of een feature die voor alle gebruikers beschikbaar is.

Betaalde functies

Het team van Telegram knutselt al langer aan een verdienmodel voor de app en twee jaar geleden maakte het bekend dat Telegram advertenties en betaalde functies zal krijgen. Helaas is er over die premium versie nog veel onduidelijkheid en zullen we ons in volgende updates vaker moeten afvragen of de berichtenapp nu features voor alle gebruikers toevoegt of enkel voor abonnees. Meer duidelijkheid komt vermoedelijk wanneer Telegram zijn abonnement officieel voorstelt, maar wanneer dat zal zijn is nog niet bekend.

Toch is het niet geheel verwonderlijk dat er nu aan de premium versie wordt gewerkt, want volgens geruchten zijn ook de ontwikkelaars van WhatsApp een abonnement aan het uitdokteren. Twitter heeft op zijn beurt dan weer het Blue-abonnement.

Gerelateerde artikelen

Het lijkt logisch dat sociale mediabedrijven een extra verdienmodel achter de hand willen houden tegen de tijd dat de EU met nieuwe wetgeving die het de werking van sociale media-app zal beïnvloeden. Het gaat om nieuwe wetgeving zoals de Digital Markets Act en Digital Services Act die onder meer het doelgericht adverteren lastiger zal maken.

Alle Telegram Tips op Androidworld
Telegram

Telegram

Wat is Telegram? Telegram is een cloud-gebaseerde chatapp voor mobiel en desktop met een focus op veiligheid en snelheid. Alle berichten worden van het begin tot het ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk