Betaalapp Tikkie is ondanks lockdown flink gegroeid in 2020

Betaalapp Tikkie is ondanks lockdown flink gegroeid in 2020

Tijdens de twee lockdowns in Nederland moest de horeca zijn deuren sluiten. Tikkie heeft daar nauwelijks hinder van ondervonden. De betaalapp maakte een flinke groei in 2020 door.

Betaalverkeer via Tikkie groeit

Tikkie wordt veel gebruikt in cafés om de kosten met vrienden te verrekenen. Nu de horeca gesloten is, blijkt de populariteit van Tikkie nog altijd toe te nemen. Er is in 2019 voor een bedrag van 2,6 miljard euro verrekend en dit jaar staat de teller op 3,4 miljard euro, schrijft Trouw. De betaalapp levert nog geen winst op, maar dat is voor Tikkie niet het doel. Ze wil in eerste instantie kostendekkend worden.

Boodschappen en pizza's

Tikkie kan uit de omschrijvingen van de betaalverzoeken die via de app verstuurd worden opmaken waar de bedragen voor bestemd zijn geweest. De omschrijvingen café of restaurant werden tijdens de coronapandemie ingeruild voor bezorgmaaltijd en boodschappen. Tikkie kwam ook drie opvallende nieuwe omschrijvingen tegen, puzzels, planten en mondkapjes. Ook (horeca-)ondernemingen maken momenteel veel gebruik van de app om klanten contactloos te laten betalen voor hun bezorgingen. Volgens het bedrijf zal dat contactloos betalen ook na de coronacrisis de norm blijven.

Betaalapp Tikkie is ondanks lockdown flink gegroeid in 2020

Tikkie werd in 2016 gelanceerd en had in de eerste week al 25.000 gebruikers. Vooral millennials konden de app waarderen en dat is nog steeds het geval. Tikkie schaart ze onder de heavy users. De betaalapp heeft momenteel zes miljoen gebruikers.

Tikkie is een app van de ABN Amro waarmee je snel betaalverzoekjes kunt sturen naar familie en vrienden via onder andere WhatsApp. Ontvangers kunnen via iDeal het verzoek betalen. Je hoeft geen ABN Amro-klant te zijn om gebruik te maken van Tikkie. De meeste andere banken hebben een soortgelijke betaaldienst.

Tikkie
Je wilt nog snel geld overmaken naar een vriend. Maar je bent zijn rekeningnummer kwijt. Of even dat nieuwe boek afrekenen in je favoriete webwinkel. Maar geen idee ..

Meer info

Lees meer over:
Financiën Tikkie

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties