Beste weer apps voor je Android-telefoon (2022)

Beste weer apps voor je Android-telefoon (2022)

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Het is de ultieme gesprekstarter en een gegeven dat iedereen bezig houdt: het weer van de dag. We bespreken de Android-apps die jou het allerbeste informeren over het weerbericht aan de hand van grafieken, widgets en weerkaarten. Dit zijn de favoriete apps van de Androidworld-redactie.

De beste weerbericht-app - KNMI

De beste app die je een compleet plaatje schetst over het weer in Nederland of België is de app van het KNMI: het Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut. De app bevat erg nauwkeurige weersvoorspellingen op het vlak van de temperatuur, neerslag en heel wat andere belangrijke factoren.

Het beginscherm is het tabblad 'Verwachtingen' waar je meteen een overzicht krijgt. Je ziet een landskaart met een neerslagradar voor de komende uren. Daarnaast vind je op een grafiek ook hoe de temperatuur per uur evolueert en er is zelfs een geschreven weerpraatje voor wie niet houdt van grafiekjes. Vervolgens is er natuurlijk ook het weer van de komende dagen, en als je op een dag tikt krijg je telkens wat meer details.

Extreme weersomstandigheden

De KNMI-app bevat nog meer interessante gegevens, want ze toont ook op twee grafieken de verwachte minimale en maximale temperatuur van de komende 14 dagen, samen met de neerslagverwachting. Dat is handig als je op langere termijn een weekendje of uitstapje wil plannen. Interessant tijdens de zomermaanden is ook om de UV-index te volgen en voor mensen met allergie is er een weergave van de concentratie aan pollen. Telkens zie je daarbij specifiek welke soort van pollen op dat moment de lucht onveilig maken.

Gerelateerde artikelen

Regelmatig krijgen we in Nederland en België te maken met extreme weersomstandigheden, mede door de gevolgen van de klimaatopwarming. In de KNMI-app krijg je nauwkeurige waarschuwingen als er een storm plaatsvindt of extreme regenval. Je kan bijvoorbeeld per provincie zien wanneer code, geel, oranje of rood geldt en interessant zijn ook de pushmeldingen van de KNMI-app die je kan aanzetten op je telefoon.

Lokaal weer

De KNMI-app is voor lokale weerberichten de beste app uit de Google ¨Play Store, maar de app kan je helaas niet helpen bij weersvoorspellingen op je vakantiebestemming. Wel toont KNMI de echte hyperlokale weerfenomenen, want gebruikers kunnen zelf in de app aangeven wanneer er bij hun in de buurt bijvoorbeeld sneeuw, mist of wateroverlast is. Je vindt die informatie in het tabblad 'Waarnemingen'. Vroeger was een kritiekpunt dat de KNMI-app er eerder oubollig uitziet, maar de app heeft nu een sobere maar moderne look die netjes aansluit bij het Material Design van Android-apps.

KNMI

KNMI

KNMI is de officiële app en bevat favoriete plaatsen en er kunnen meldingen voor de dagelijkse weersverwachting en/of waarschuwingen ingesteld worden. Deze ..
Alternatieven

De Buienradar krijgt van ons een streepje voor als het gaat om voorspellingen van neerslag. Deze app kan nauwkeuriger dan de KNMI-app tonen wat je in de komende uren te wachten staat en of je wel naar buiten kan zonder paraplu. Daarnaast werkt Buienradar ook met Europese kaarten en ze bevat nog extra weerkaarten zoals satellietkaarten, informatie over muggen en windkaarten.

Buienradar - weer

Buienradar - weer

De Buienradar-app is in totaal meer dan 5,5 miljoen keer gedownload uit de Play Store en de App Store van Apple. De dienst geeft al jarenlang regenradarbeelden en we ..

We zeiden al dat de KNMI-app enkel geschikt is voor het weer in Nederland en België, maar voor informatie over daarbuiten is er Accuweather. Deze app gaat al mee van de begindagen van Android en ze bevat een handige interface en eigen widgets. Anders dan de KNMI-app krijg je ook op langere termijn meer weersinformatie te zien in Accuweather, ook al kiezen we nog steeds voor de KNMI-app als het om nauwkeurigheid gaat.

AccuWeather weerbericht

AccuWeather weerbericht

De naam AccuWeather is niet zomaar gekozen. We zijn in staat om uiterst nauwkeurige (accurate) weersverwachtingen te produceren. Daarom hebben we ons merk “Acc ..

Weer & Widget - Weawow is zonder twijfel de weerapplicatie uit deze selectie die de mooiste interface heeft. De app bevat meeste informatie die je van een weerapp verwacht, maar ze heeft ook mooie natuurfoto's en infografiekjes. Verder is één van de troeven ook de collectie van weerwidgets die er ook nog eens erg goed uitzien. Er is voor ieder wat wils. Weer & Widget - Weawow is in de eerste plaats een concurrent voor AccuWeather, hoewel die laatste uitgebreidere voorspellingen doet op langere termijn.

Weer & Widget - Weawow

Weer & Widget - Weawow

Weer & Widget - Weawow is een weer-app met vele widgets en vele interessante functies. Als je Weawow installeert, kun je als eerste kiezen om de plaatsbepal ..

Met weerapps kunnen gebruikers soms heel verschillende ervaringen hebben en daarom zijn we erg benieuwd naar jouw mening. Welke app uit deze lijst is jouw favoriet en waarom? Misschien gebruik je nog andere apps die je wil aanbevelen? Laat het ons weten in de reacties.

Meer van de beste producten en diensten

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk