10 beste wandelapps van het moment - Androidworld.nl

Dit zijn de 10 beste wandelapps van het moment

Even een frisse neus halen na een lange werkdag of een lange wandeling plannen tijdens je vakantie? Daarvoor hebben we de beste apps voor je uitgezocht die je daarbij kunnen helpen.

De beste wandelapps

Wil jij goed voorbereid aan je berg- of hikewandeling beginnen of ga je voor een ommetje in de buurt? Met deze apps ontdek je de mooiste wandelpaden in Nederland en België.

1. Komoot

Komoot heeft als omschrijving 'Fiets & Wandelkaarten' maar het is zeker veel meer dan een app met fietsroutes en wandelkaarten. Komoot is namelijk een complete navigatie-app met routeplanner, Highlights en Collecties bestemd voor de outdoor-liefhebber en actieve sporter. Komoot bevat voor de wandelaars diverse wandelpaden, van normale wandelpaden waar iedereen gebruik van maakt tot wandelpaden met steile hellingen waar een ijsbijl en touwen noodzakelijk zijn.

Komoot bevat niet alleen routes voor (berg)wandelaars, maar ook voor toerfietsers, mountainbikers (Enduro), gravelbikers, wielrenners, en hardlopers. Wil je alles weten over Komoot? Lees dan onze review van deze app.

Komoot — Fiets & Wandelkaarten
Komoot heeft als omschrijving 'Fiets & Wandelkaarten' maar het is zeker veel meer dan een app met fietsroutes en wandelkaarten. Komoot is namelijk  ..

Meer info

2. Klompenpaden

De website klompenpaden.nl bevat een overzicht van de mooiste klompenpaden over boerenland in de provincies Utrecht en Gelderland. Tijdens deze wandelingen geniet je van de rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur. Klompenpaden gaan zoveel mogelijk over onverharde paden, boerenland en historische tracé's en onderweg kom je via de informatie de Klompenpaden-app meer te weten over de cultuurhistorie en het landschap. De app bevat tevens duidelijke routenavigatie, extra filmpjes, horeca en achtergrondinformatie.

Klompenpaden
De website klompenpaden.nl bevat een overzicht van de mooiste klompenpaden over boerenland in de provincies Utrecht en Gelderland. Tijdens deze wandelingen geniet je ..

Meer info

3. IVN Routes

IVN Routes is de app van de Nederlandse organisatie IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) die zich richt op natuureducatie en natuurbeleving. IVN wil natuur voor iedereen dichterbij brengen en deze app is daar onderdeel van. Met deze nieuwe app kan je wandelen en fietsen door de mooiste natuur in Nederland met je eigen (digitale) IVN natuurgids. De routes bieden volgens de organisatie meer dan alleen links, rechts of rechtdoor maar routes voor wandelaars en fietsers in de mooiste natuur van Nederland.

Alle routes zijn offline te gebruiken, alleen voor het downloaden ervan is een internetverbinding nodig. De app is sinds oktober 2018 beschikbaar en het aantal routes zal de komende tijd gestaag toenemen. Wil je alles weten over IVN Routes? Lees dan dit artikel.

IVN Routes
IVN Routes is de app van de Nederlandse organisatie IVN (Instituut voor natuureducatie en duurzaamheid) die zich richt op natuureducatie en natuurbele ..

Meer info

4. Wandeltochten

Wandeltochten is een handige app om een georganiseerde wandeltocht te zoeken in Nederland en België. De app bevat een index van de inschrijvingen of startplaatsen van wandeltochten die georganiseerd worden door wandelclubs. Daarnaast wordt het zoeken naar een wandeling heel makkelijk gemaakt, doordat de tochten zijn gesorteerd op afstand van je eigen woonplaats.

Wandeltochten
Wandeltochten is een handige app om een georganiseerde wandeltocht te zoeken in Nederland en België. De app bevat een index van de inschrijvingen of startplaat ..

Meer info

5. Relive

Veel sport-apps leggen de route vast die je tijdens je workout aflegt, maar dat plaatje is nooit zo mooi als de 3D-video die de app Relive ervan maakt. Deze app zet een afgelegde route tijdens het wandelen of hardlopen om in een video waarbij je vanaf boven, in vogelvlucht, de route kunt bekijken. De foto's die je tijdens de route hebt gemaakt, worden eraan toegevoegd. Bepaalde functies zoals het toevoegen van verschillende soorten muziek aan de video, zijn alleen mogelijk met Relive Plus. Wil je meer weten over de Relive? Lees dan dit artikel.

Relive: Run, Ride, Hike & more
Relive in de naam Relive: Run, Ride, Hike & more staat voor opnieuw beleven en dat is ook precies wat deze app doet. Het zet een afgelegde route tijden ..

Meer info

6. Alle bankjes

De Alle bankjes-app voorziet je tijdens je wandeling van informatie over bankjes of picknicktafels in de buurt. De app bevat ruim 150.000 bankjes, picknickplaatsen of andere rustpunten in heel Nederland. Je kunt de bankjes op een kaart zien, of een lijst bekijken met alles binnen 5 kilometer van je huidige locatie. Je kan in de app ook nieuwe of verdwenen bankjes melden. Hierdoor wordt de lijst met bankjes voortdurend bijgewerkt.

Alle bankjes
De Alle bankjes-app voorziet je tijdens je wandeling van informatie over bankjes of picknicktafels in de buurt. De app bevat ruim 150.000 bankjes, picknickplaatsen o ..

Meer info

7. Ommetje lopen

Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een ommetje. Ook helpt het je te onthaasten en verbetert het je creativiteit. De Ommetje lopen-app helpt je daarbij en motiveert je om om dagelijks een Ommetje te maken. Je kan er zelfs een spelletje van maken.

Dat is mogelijk door het aangaan van wandelcompetities met vrienden, familie of collega’s, zonder dat je op de dezelfde locatie bent. Je kan in de app een wandeling starten en in een ranglijst zien hoe jij het doet in vergelijking tot andere app-gebruikers. Je kan voor de wandelingen medailles en XP verdienen.

Ommetje is ontwikkeld door de Hersenstichting, in samenwerking met hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder. Deze hoogleraar geeft je na iedere wandeling een interessant hersenfeitje. Meer weten over Ommetje? Je leest het in deze ‘App van de week’.

Ommetje lopen
Elke dag een wandeling maken is belangrijk voor je fysieke en mentale gezondheid. Je krijgt meer productiviteit en energie na het lopen van een ommetje. Ook helpt he ..

Meer info

8. Wandelknooppunt

Ben je van plan om te gaan wandelen in België? Maak dan gebruik van de Wandelknooppunt-app: een app waarin je routes kan samenstellen binnen het Vlaamse wandelnetwerk. Net zoals bij het fietsen kan je daarbij gebruikmaken van zogenoemde wandelknooppunten om een route samen te stellen. In Vlaanderen kan je meer dan 12.000 kilometer wandelen met zulke wandelknooppunten.

Heb je geen zin om zelf een route op te stellen, dan biedt de app ook een Surprise Me-functie aan, waarmee een route opgesteld wordt op basis van de gewenste afstand. Het basisgebruik van de app is gratis. Je kan vrijblijvend aan abonnement nemen voor € 9.99 per jaar waardoor je toegang krijg tot een aantal extra leuke functies.

Wandelknooppunt
Met voldoende natuur in Vlaanderen is het zo erg nog niet om een stuk te wandelen. Met wandelknooppunten kan je op voorhand - of tijdens het wandelen - routes uitsti ..

Meer info

9. Geocaching

Ben je fan van het schatzoeken tijdens je wandeling? Dan kun je met deze app op zoek gaan naar geocaches in de buurt. Geocaching begeleidt je stap voor stap door het avontuur van het vinden van je eerste paar geocaches. De app is ook geschikt voor de gevorderde geocacher.

Geocaching
Ben je fan van het schatzoeken tijdens je wandeling? Dan kun je met deze app op zoek gaan naar geocaches in de buurt. Geocaching begeleidt je stap voor sta ..

Meer info

10. ObsIdentify

Observation is het grootste natuurplatform van Nederland en België. Het platform wil iedereen in staat stellen om via het internet natuurwaarnemingen op te slaan en te delen. Voor waarnemers is het eigenlijk een online notitieboekje waarin eigen waarnemingen eenvoudig kunnen worden opgeslagen en beheerd. Doordat alle waarnemingen in één systeem worden verzameld, kunnen op basis hiervan allerlei overzichten, kaarten en statistieken worden gegenereerd, die altijd gebaseerd zijn op de meest recente informatie.

De meeste waarnemingen zijn zichtbaar voor iedereen en enkel kwetsbare situaties worden afgeschermd. Door deze open benadering vormt waarneming.nl een enorme bron van natuurinformatie en is er een uitgebreide sociale controle op fouten.

Met de ObsIdentify-app kun je zelf waarnemingen vastleggen, verzamelen en waarnemingen van andere bekijken. Jouw waarnemingen worden automatisch gekoppeld aan de huidige tijd en de GPS-locatie en via online beeldherkenning op basis van foto's van 18.000+ soorten worden planten en'/of dieren herkend. Meer over deze app lees je in dit artikel.

ObsIdentify
De nieuwe ObsIdentify-app maakt het op naam brengen van een soort voor iedereen bereikbaar. Maak een foto van bijvoorbeeld een insect, plant, paddenstoel, vogel ..

Meer info

Themaweek op Androidworld

Dit artikel is onderdeel van de themaweek over vakantie op Androidworld. Heb jij een vraag over het onderwerp dat we bespreken tijdens deze themaweek of juist ideeën of tips? Laat het dan weten in de reacties onder dit artikel. Je kan ons ook mailen via dit e-mailadres of een berichtje achterlaten op Facebook, Instagram of Twitter. Daarnaast kan je ons vragen stellen via deze Telegram-groep of deze Signal-groep. Wil je liever één van de redacteuren een tip sturen? Dan kan ook!

Wil je op de hoogte blijven over onze themaweken? Download dan onze Android-app en volg ons op Telegram en Twitter. Check ook onze nieuwe AW Community voor een overzicht van de populairste AW-leden.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meest gelezen

Deze apps zijn tijdelijk gratis of afgeprijsd in de Google Play Store

Het weer is niet om over naar huis te schrijven en Netflix hebben we ook al uit. Daarom hebben een mooi overzicht voor je gem...

Bitcoin kopen? Krijg nu 10 euro cadeau bij BLOX (ADV)

Is Bitcoin een van de meest interessante investeringen die je kan doen? BLOX denkt van wel. BLOX is een app waarmee het je ma...

Google Pixel 6 overal uitverkocht: verkoopt als zoete broodjes? (Update: reactie Google)

Google is al snel door zijn voorraden van Pixel 6 (Pro) heen. De nieuwe telefoons zijn nog maar moeilijk verkrijgbaar bij Fra...

WhatsApp heeft nieuwe picture-in-picture-functie voor video's, zo werkt het

WhatsApp heeft in bèta nu een verbeterde picture-in-picture voor online video's die gebruikers delen. Je kan ze in een verkle...

Google Tensor: alles wat je wil weten over de slimme processor

Google heeft met de Pixel-reeks voor het eerst een eigengemaakte chipset in zijn telefoons geplaatst. Tensor zou veel krachti...

Aanbieding: tot 40% korting op Google Nest producten

Je kan nu van kortingen tot 40% op verschillende Google Nest-producten bij Bol.com profiteren. Je krijgt korting op de Google...

Motorola Edge 20 Lite review: sterke kracht in het middensegment

Motorola heeft dit najaar zijn Edge 20-reeks van toptoestellen aangekondigd. De Edge 20 Lite is de goedkopere midrange varian...

Google maakt het mogelijk om real time te vertalen, ook met volle mond

De Google Pixel 6-serie heeft verschillende verbeteringen omtrent vertaling. De toestellen moeten het onder andere mogelijk m...

Zo zorgt Google Agenda ervoor dat je niet wordt afgeleid terwijl je werkt

Als je niet wilt worden afgeleid terwijl je werkt, kun je in Google Agenda een afspraak voor tijd om te focussen plannen. Foc...

Gmail is nu slimmer, voorkomt dat je mail bij de verkeerde belandt

Google wil voorkomen dat e-mails verkeerd terechtkomen en daarom zijn er heel wat verbeteringen uitgerold voor de interface w...

Lees meer

Net binnen

Brave Search kan je nu als standaardzoekmachine van Brave Browser instellen

Brave Search heeft Google en DuckDuckGo officieel vervangen in de Brave-browser als standaardzoekmachine. Gebruik jij Brave a...

Google Pixel 6 overal uitverkocht: verkoopt als zoete broodjes? (Update: reactie Google)

Google is al snel door zijn voorraden van Pixel 6 (Pro) heen. De nieuwe telefoons zijn nog maar moeilijk verkrijgbaar bij Fra...

Gmail is nu slimmer, voorkomt dat je mail bij de verkeerde belandt

Google wil voorkomen dat e-mails verkeerd terechtkomen en daarom zijn er heel wat verbeteringen uitgerold voor de interface w...

Aanbieding: tot 40% korting op Google Nest producten

Je kan nu van kortingen tot 40% op verschillende Google Nest-producten bij Bol.com profiteren. Je krijgt korting op de Google...

Zo zorgt Google Agenda ervoor dat je niet wordt afgeleid terwijl je werkt

Als je niet wilt worden afgeleid terwijl je werkt, kun je in Google Agenda een afspraak voor tijd om te focussen plannen. Foc...

Lees meer