Beste to do apps voor Android-telefoons (2022)

Beste to do apps voor Android-telefoons (2022)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Soms heb je gewoon een drukke dag en dan ben je blij dat je een takenlijstje hebt op je telefoon. Zo maak je even je even plek vrij in je hoofd voor andere dingen, zonder dat je het overzicht verliest. Dit is een lijst met de beste takenlijstjes voor je telefoon.

De beste takenlijst-app - ToDo-lijst, Takenlijst (SpenDO) 

Een belangrijk aspect dat mee de keuze voor je takenlijst bepaalt zijn de andere apps die je al gebruikt. Ben je eerder ondergedompeld in Gmail en Google Agenda dan in Outlook, Dan is de kans groot dat Google Tasks voor jou een goede keuze. Je kan dan meteen je taken zien in Agenda of Gmail.

Maar zoals je in de titel hierboven kan lezen, is voor ons ToDo-lijst, Takenlijst de beste app voor to do lists. Dat komt omdat ze naadloos in twee richtingen werkt met Google Taken en toch voegt de app een aantal handige extra's toe. Allereerst is de interface overzichtelijker en je kan op een snelle manier meerdere taken toevoegen met de 'Veel toevoegen'-functie.

Net als in Google Taken kan je ook in deze app meerdere takenlijstjes maken. Al je taken verschijnen ook gewoon in Agenda en je kan ze snel openen in Gmail op desktop. Daarnaast werkt de app met herinneringen die je kan instellen en je kan één taak meermaals automatisch laten verschijnen.

Doordachte takenlijst

Je merkt ook dat ToDo-lijst, Takenlijst heel doordacht is gemaakt, want de app doet kleine dingen om je op de hoogte te houden van je taken en ze laat je snel nieuwe taken toevoegen. Zo is er bij het icoontje van de app ook met een cijfer zichtbaar hoeveel openstaande taken je hebt. De aandachtige lezer denkt misschien: "Dat werkt niet in Android", en gelijk heb je. SplenDO biedt zo'n appicoontje met cijfer aan als een widget. Slim bedacht.

Daarnaast kan je in de meldingenbalk een melding vastpinnen die je helpt om met een druk op de plusknop een nieuwe taak toe te voegen. En ten slotte, maar niet onbelangrijk: de lijstwidget die erg overzichtelijk is en daarom handig in gebruik.

ToDo-lijst, Takenlijst is misschien niet de meest uitgebreide app in dit overzicht, maar ze is verdomd goed in wat ze doet. Anderzijds siert eenvoud in het geval van takenlijstjes. Je hebt namelijk al genoeg aan je hoofd.

ToDo-lijst, Takenlijst

ToDo-lijst, Takenlijst

Er zijn zoveel verschillende takenlijstjes in de Play Store, maar als je naar zo'n app zoekt, kan je best ook ToDo-lijst, Takenlijst overwegen. De app zet in op een ..
Alternatieven

Maar zoals gezegd, speelt ook een rol welke andere apps je gebruikt. Gebruikers van Outlook zullen het liefste met Microsoft To Do aan de slag gaan. Deze app is makkelijk vanuit je mailbox te bereiken en ze laat je toe om taken goed te organiseren en zelfs bijlagen uit onder andere Word en PowerPoint toe te voegen.

Microsoft To Do: Lists & Tasks

Microsoft To Do: Lists & Tasks

To-Do kan net als andere taken-apps gebruikt worden voor de dagelijkse boodschappen, maar ook voor werk of school. Je taken zijn overal bereikbaar, op het web, iOS, ..

Todoist is een van de populairste takenapps en dat heeft alles te maken met rijke pakket aan functies en de aantrekkelijke interface. Wat deze app zo interessant maakt, is dat je er makkelijk mee in team kan samenwerken. Je kan reageren op de taken van anderen, prioriteiten markeren en het is mogelijk om taken samen te bundelen in zogenaamde Boards. En dan zijn er nog de vele integraties kan Todoist, waaronder die met Google-diensten.

Todoist: To-do list & Planner

Todoist: To-do list & Planner

Todoist is een uitgebreide to-lijst met vele mogelijkheden voor Android. Zo is er bijvoorbeeld offline toegang, widgets, vervaldata en nog veel meer. Natuurlijk is T ..

Any.do is nog zo een bekende to do list-app. In deze app maak je boodschappenlijstjes die je samen met je huisgenoten kan aanvullen en je kan je taken organiseren met behulp van kleurenlabels. Naast taken zijn er nog eens subtaken, ofwel tussenstappen op je taak te voltooien. Verder kan Any.do ook helpen om evenementen te plannen. Je kan dan gasten toevoegen, maar ook adresgegevens en andere gegevens aanvullen.

Any.do - Takenlijst + Kalender

Any.do - Takenlijst + Kalender

Any.do heeft een snelle opkomst gemaakt in de wereld van de to-do-apps. De applicatie wordt geroemd om zijn simpele, duidelijke uiterlijk. De applicatie lijkt qua la ..

Welk van dezen takenlijstjes ga jij uitproberen? Misschien heb je al een favoriet, of is er nog een ander uitstekend alternatief dat je met ons wilt delen? Laat het ons weten in de reacties.

De beste apps voor je Android-telefoon

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk