May the 4th: de 4 beste Star Wars-apps die je moet kennen

May the 4th: de 4 beste Star Wars-apps die je moet kennen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

May the 4th be with you! Het is internationale Star Wars-dag en dat is een moment om onze favoriete helden en schurken te vieren uit een Galaxy far, far away. We hebben de allerleukste Star Wars-apps voor je op een rijtje gezet.

Star Wars™: Galaxy of Heroes

Galaxy of Heroes is de beste gratis Star Wars-game waarmee je zelf twee teams kan samenstellen: één van helden en één van alle bekende Star Wars-schurken. Galaxy of Heroes is een zogenaamde 'turn-based strategy-game' en dat wil zeggen dat jouw team en je vijanden elkaar beurtelings aanvallen. Je kiest voor elk personage uit je team speciale aanvallen en je vecht op de locaties uit de Star Wars-films en series.

Galaxy of Heroes bevat missies, maar je kan ook opnemen tegen de teams van andere spelers. Verder is het de bedoeling dat je bij missies de kuiste spullen vindt waarmee je jouw helden sterker kan maken. Je kan zo nieuwe aanvallen ontgrendelen. Daarnaast wordt de game ook regelmatig uitgebreid met personages, wanneer er bijvoorbeeld nieuwe Star Wars-series uitkomen. Galaxy of Heroes is een spel waarmee je uren zoet bent. Er zijn uiteraard microtransacties, maar die kan je ook gerust links laten liggen.

Star Wars™: Galaxy of Heroes

Star Wars™: Galaxy of Heroes

Galaxy of Heroes is de beste gratis Star Wars-game waarmee je zelf twee teams kan samenstellen: één van helden en één van alle bekende Star Wars-schurken. Galaxy ..

Star Wars

In de officiële Star Wars-app is echt van alles te beleven. Je kan er terecht voor nieuws over Star Wars en nieuwe trailers, maar de app heeft ook een leuk soundboard met speciale geluidseffecten en geluiden van personages.

Daarnaast kan je met de app ook leuke content maken die je kan delen. Er is bijvoorbeeld een augmented realityfunctie waarmee je een foto kan nemen als jedi met op de achtergrond een van de Star Wars-werelden. Verder zijn er speciale emoji en geanimeerde gif's die je in berichtenapps kan delen. De Star Wars-app dient dus kortom als dé app die fans op de hoogte houdt van alles.

Star Wars

Star Wars

De echte Star Wars-fan checkt deze app elke dag voor de laatste nieuwtjes en weetjes omtrent deze franchise. Inmiddels is de app ook te gebruiken op Android Wear, wa ..

Launch Bay Next

Dit is niet meteen de app om meteen mee aan de slag te gaan, maar ze hoort eigenlijk bij een algemene tip van onze redactie over een heerlijk stukje Star Wars-content. Star Wars heeft een geweldig tabletop-spel genaamd 'X-Wing Miniatures Game'. Daarmee gebruik je echte miniaturen die je kan kopen van bekende Star Wars-ruimteschepen om te vechten tegen de vloot van je vrienden. Jij bestuurt de vliegtuigen, geeft commando om te schieten en de tafel waar je op speelt is de ruimte waarin je vliegt.

Om met X-Wing Miniatures Game aan de slag te gaan moet je dus miniaturen kopen en vervolgens moet je tactisch je vloot aan ruimteschepen samenstellen. Je kiest welke schepen het gevecht aangaan en je bepaalt hun wapens, pantser en de piloot die vliegt. Dat is waar Launch Bay Next bij komt kijken, want in deze app kan je je vloot tot in de puntjes samenstellen. Het spel is enorm tactisch en planning is dus alles. Maar voor je het weet vlieg je dus op je keukentafel met Han Solo in de Millennium Falcon om op TIE fighters te jagen. May the 4th is ideaal om een nieuwe Star Wars-hobby te beginnen samen met je vrienden.

Launch Bay Next

Launch Bay Next

Dit is niet meteen de app om meteen mee aan de slag te gaan, maar ze hoort eigenlijk bij een algemene tip van onze redactie over een heerlijk stukje Star Wars-conten ..

Star Wars™: KOTOR  

We hadden het al over een van onze favoriete gratis spellen, maar de beste premium Star Wars-game uit de Play Store is KOTOR, wat staat voor Knights of the Old Republic. Het is de mobiele versie van een klassieke rpg-game - of rollenspel - waarin je zelf je pad kiest in het Star Wars-universum. Je kan beginnen met je jeditraining of als premiejager werken.

Het leuke aan KOTOR is dat de game een erg sterk verhaal heeft en er is een enorme open wereld - eigenlijk zijn het acht verschillende. Je krijgt veel vrijheid om die te verkennen en met je personage te spelen zoals jij zou willen leven in het Star Wars-universum.

Star Wars™: KOTOR

Star Wars™: KOTOR

Star Wars: Knights of the Old Republic is een RPG-game, voor het eerst uitgegeven in 2003 en sinds december 2014 te vinden op het Android-platform. Uiteraard zijn de ..

Uiteraard zijn er nog veel meer uitstekende apps en games die je als Star Wars-fan kan proberen. We zijn daarom erg benieuwd welke jij op je telefoon hebt. Alle Wookiees en Twi'leks op Androidworld kunnen er over vertellen in de reacties onderaan dit artikel. May the 4th be with you! Oh, en welke Star Wars-film is jouw favoriet en welke juist niet?

De populairste Star Wars-artikelen op Androidworld

Meer apps!

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk