De beste apps voor Ramadan op Android in 2021

De beste apps voor Ramadan op Android in 2021

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

In 'beste apps' bespreken we elke keer een selectie van leuke apps die je inspireren. Dit keer bespreken we apps die te maken hebben met de ramadan, de islamitische vastenmaand die dinsdag van start gaat.

Ramadan

Ramadan is de negende maand in de islamitische kalender en vindt dit jaar plaats tussen dinsdag 13 april t/m woensdag 12 mei. De ramadan is voor moslims een periode van bezinning, waarin moslims zichzelf leren bedwingen en zich realiseren wat zij in het leven bezitten. Dat betekent dat moslims tussen zonsopgang en zonsondergang niets mogen eten en drinken en ook geen sigaret mogen opsteken. Ze mogen ook geen seks hebben of bekvechten. Daarnaast gaan moslims op bezoek bij familie en vrienden en zoeken ze de rust op. Het Suikerfeest wordt gevierd als afsluiting van de ramadan. De meeste moslims brengen deze dagen door met familie en vrienden.

Muslim Pro - Ramadan 2021

Muslim Pro is volgens de makers de populairste moslim-app met meer dan 80 miljoen gebruikers. Muslim Pro bevat de volledige tekst van de Koran in het Arabisch, fonetisch schrift, vertalingen en audiorecitaties. De app bevat tevens een Qibla-kompas, een Islamitische Hijri-kalender en ook een kaart met onder andere Halal-restaurants en moskeeën.

De functie Azan/Adhan geeft meldingen voor oproepen tot gebed, waarbij je kunt kiezen uit meerdere muezzin-stemmen. Je kan in de app ook zoeken op de vasttijden (Imsak en Iftar) tijdens de ramadan Tajweed gebruiken om je uitspraak te verbeteren als je uit de Koran leest. De app is volledig vertaald in het Nederlands, Turks, Arabisch, Maleis, Indonesisch en diverse andere talen.

Muslim Pro Ramadan, Quran

Muslim Pro Ramadan, Quran

Muslim Pro is volgens de makers de populairste moslim-app met meer dan 80 miljoen gebruikers. Muslim Pro bevat de volledige tekst van de Koran in het Arabisch, ..

Ramadan Times

De app Ramadan Times is een uitgebreide app waarin het mogelijk is om te kiezen welke bidtijden van welk instituut je wilt aanhouden. Je kunt zelf tijden voor de fadjr (ochtendgebed) en isha (avondgebed) instellen en via een grote klok is er precies te zien wanneer er weer gegeten en gedronken mag worden. Er is te zien hoe laat er gegeten mag worden en er zijn alarmen in te stellen voor bijvoorbeeld de tahajjud (nachtgebed) of dus het ontbijt.

Je vindt in de app tevens een handige lijst vinden van moskeeën bij je in de buurt. Je kan via deze lijst meteen de afstand tussen jou en Mekka berekenen. De app is gratis te gebruiken, maar via een in-app-aankoop kun je de advertenties verwijderen.

Ramadan Times

Ramadan Times

Een uitgebreide app omtrent alles voor de Ramadan. Tijden voor de gebeden en wanneer er gegeten mag worden zijn in de app te zien, een grote klok wijst op de juist t ..
De beste apps voor Ramadan op Android in 2021

Ramadankalender 2021: Snelle tijdschema

Ramadankalender 2021: Snelle tijdschema geeft een mooi overzicht van de gebedstijden en de nieuwste kalender van Ramadan 2021. De makers zeggen dat de app ook het beste te gebruiken is voor het salah-tijdschema. De app bevat tevens een tasbeeh-teller, een Qibla-zoeker en een Namaz-alarm voor de adhan, de oproep tot gebed.

Ramadan Calendar : Dua & Quran

Ramadan Calendar : Dua & Quran

Ramadankalender 2021: Snelle tijdschema geeft een mooi overzicht van de gebedstijden en de nieuwste kalender van Ramadan 2021. De makers zeggen dat de ..

Ramadan Wallpaper HD

Als je eenmaal een app met overzichten van gebeds- en etenstijden hebt gevonden, kan je telefoon natuurlijk niet zonder een speciale achtergronden-app met mooie wallpapers voor tijdens de ramadan. Ramadan Wallpaper HD bevat honderden wallpapers in hoge kwaliteit die te maken hebben met de ramadan. Je kan de wallpapers makkelijk vanuit de app instellen op je beginscherm en vergrendelscherm en ook eenvoudig delen met familie en vrienden.

Ramadan Wallpaper HD

Ramadan Wallpaper HD

Je telefoon kan natuurlijk niet zonder een speciale achtergronden-app met mooie wallpapers voor tijdens de ramadan. Ramadan Wallpaper HD bevat honderden wallpapers i ..
De beste apps voor Ramadan op Android in 2021

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk