Beste foto galerij apps voor je Android-telefoon (2023)

Beste foto galerij apps voor je Android-telefoon (2023)

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Heel wat fabrikanten van smartphones rusten hun toestellen uit met een eigen galerij-app voor foto's en video's. De ene app is al beter dan de andere, maar gelukkig staat ook de uitstekende Google Foto's-app op elke telefoon geïnstalleerd. In dit artikel bespreken we nog vier andere alternatieve galerij-apps, die elk hun eigen sterktes hebben.

Alternatieven voor Google Foto's

Google Foto's is volgens ons de beste plek waar je al je foto's en video's kan bekijken. Ze heeft een krachtige zoekfunctie waarmee je plaatsen of elementen kan gebruiken als zoekterm. Verder zijn er krachtige, bewerkfuncties, collages, back-ups, manieren om je galerij te sorteren en noem maar op.

Als je wil ontdekken wat Google Foto's zo'n uitstekende app maakt, lees er dan hier alles over. Je ontdekt daar tips, nieuwsartikelen en handige uitleg over Google Foto's. In dit artikel bespreken we nog vier andere galerij-apps die jouw aandacht verdienen.

1. A+ gallery foto's & video 's

De app A+ gallery foto's & video 's heeft meer dan 10 miljoen downloads in de Google Play Store en we kunnen heel goed begrijpen waarom ze zo geliefd is. Deze galerij heeft een heel simplistisch design dat de ontwikkelaars combineren met krachtige functies. Je kan foto's en video's op verschillende manieren sorteren en de app kan ook al je media op een kaart vastpinnen.

Verder is de zoekfunctie van A+ gallery slim, want ze kan afbeeldingen vinden op basis van datum, locatie en zelfs afbeeldingskleuren. Daarnaast is er een digitale kluis voor je foto's voorzien en daarmee kan je foto's vergrendelen op basis van een pincode. Maar ook de back-upfunctie van Google Foto's maakt deel uit van de app. Dat werkt in A+ gallery via Dropbox en een eigen clouddienst van de app. Had ik al gezegd dat A+ gallery gratis is? Wie toch nog meer functies wil verkennen, kan voor 4,99 euro upgraden naar de premium-versie.

A+ gallery foto's & video 's

A+ gallery foto's & video 's

De app A+ gallery foto's & video 's heeft meer dan 10 miljoen downloads in de Google Play Store en we kunnen heel goed begrijpen waarom ze zo geliefd is. De ..

2. PhotoMap Gallery

PhotoMap Gallery maakt deel uit van deze lijst omdat ze één ding heel goed doet: ze koppelt foto's en video's aan de plaatsen waar ze zijn ontstaan. Niet alleen kan je je foto's op een kaart terugvinden, maar je nog precies zien welke route je hebt afgelegd op de dag dat je ze hebt genomen.

Op die manier kan je het moment beter herbeleven. Daarnaast kan je de weergave van de kaart aanpassen en zelfs een diavoorstelling starten die focust op de locatie van foto's. Naast elke foto in de galerij zie je verder een label dat aangeeft hoe ver je je bevindt van de fotolocatie. De app bevat ten slotte een dagboekfunctie, meerdere weergave-opties voor de galerij en een collagefunctie. PhotoMap Gallery is gratis, maar er is een Pro-versie die extra functie toevoegt voor 4,09 euro.

PhotoMap Gallery

PhotoMap Gallery

PhotoMap Gallery maakt deel uit van deze lijst omdat ze één ding heel goed doet: ze koppelt foto's en video's aan de plaatsen waar ze zijn onstaan. Niet alleen kan ..

3. Memoria Photo Gallery

Memoria Photo Gallery pakt uit met een sterke gebruikservaring en personalisatie. De app heeft een rustgevende minimalistische interface die je kan aanpassen tot in de puntjes. Hoeveel kolommen van foto's wil je naast elkaar zien? Hoe zijn foto's gesorteerd en wat krijg je als eerste te zien als je de app opent? in Memoria Photo Gallery kan je het uitgebreid instellen.

De app heeft verder verschillende thema's, waaronder één met een volledig zwarte achtergrond. Volgens de ontwikkelaars is de interface van deze galerij speciaal geoptimaliseerd voor tablets. Memoria Photo Gallery is minder rijk aan functies, maar ze heeft wel een fotokluis die je toelaat om foto's te vergrendelen op je telefoon. Wie in de eerste plaats op zoek is naar een fraaie galerij-app, moet deze zeker eens proberen. Memoria is gratis, maar je vindt extra functies in betaalde variant die 1,99 euro kost.

Memoria (Journal, Memo, Diary)

Memoria (Journal, Memo, Diary)

Memoria Photo Gallery pakt uit met een sterke gebruikservaring en personalisatie. De app heeft een rustgevende minimalistische interface die je kan aanpassen to ..

Gerelateerde artikelen

4. Galerie

De naam 'Galerie' zegt je misschien niets, maar misschien doet 'Gallery Go' wel een belletje rinkelen? Galerie - de nieuwe naam voor Gallery Go - is de lichtere versie van de Google Foto's app en ze is gericht op telefoons met minder krachtigere specificaties. Galerie kan foto's op een slimme manier ordenen en ook de zoekfunctie van Google Foto's kan je in de deze app terugvinden. Daarnaast is de app geoptimaliseerd voor offline gebruik.

Galerie is met andere woorden ideaal voor wie een lichte en eenvoudige galerij-app wil, of vaak op plaatsen komt met een slecht mobiel bereik. Deze galerij heeft ook een donker thema en ze komt met eenvoudige bewerktools voor foto's. Galerie is net als Google Foto's gratis.

Galerie

Galerie

De naam 'Galerie' zegt je misschien niets, maar misschien doet 'Gallery Go' wel een belletje rinkelen? Galerie - de nieuwe naam voor Gallery Go - is de lichtere vers ..

Er zijn uiteraard nog veel meer handige galerij-apps. Wij zijn daarom heel benieuwd welk jouw favorieten zijn. Heb je misschien al ervaring met een van de bovenstaande apps? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

Meer apps

Je vindt elke maandag op Androidworld een Beste apps van de week en elke zondag bespreken we een app in onze rubriek App van de week. Ben je op zoek naar leuke apps, dan ben je dus aan het goede adres op Androidworld. Doorzoek onze grote database aan apps via de links hieronder.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Apps

Dit vind je misschien ook leuk